Σκάλα: Δωρεάν προληπτικοί έλεγχοι και ενημέρωση

syllogos Petalouda

syllogos Petalouda

Ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας “Πεταλούδα” σε συνεργασία με το δήμο Ευρώτα διοργανώνουν τριήμερη εκδήλωση με θέμα “Οστεοπόρωση, η σιωπηλή επιδημία”. Κύριος στόχος της είναι η ενημέρωση του κόσμου σχετικά με την οστεοπόρωση, την κύφωση-σκολίωση, την πρόληψη, τη διατροφή και πολλά άλλα. Θα πραγματοποιηθούν δωρεάν μετρήσεις οστικής πυκνότητας και κύφωσης-σκολίωσης, ενώ θα υπάρξουν και ενημερωτικές ομιλίες από εξειδικευμένους επιστήμονες το Σάββατο 22/2 στις 17.00΄ στο Πνευματικό Κέντρο Σκάλας.

Οι εξετάσεις οστεοπόρωσης θα πραγματοποιηθούν στις 21 και 22 Φεβρουαρίου, από τις 10 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα στο πνευματικό κέντρο. Οι μετρήσεις οστικής πυκνότητας θα πραγματοποιούνται μόνο κατόπιν ραντεβού. Πληροφορίες και ραντεβού στο τηλέφωνο 27353 60030.

Οι εξετάσεις για κύφωση-σκολίωση θα γίνουν στις 20 Φεβρουαρίου, ώρες 11.00΄-20.00΄, και 21-22 Φεβρουαρίου ώρες 9.00΄-20.00΄, επίσης στην αίθουσα του πνευματικού κέντρου. Οι μετρήσεις θα πραγματοποιούνται μόνο κατόπιν ραντεβού και οι μαθητές θα πρέπει να συνοδεύονται από γονέα ή κηδεμόνα. Πληροφορίες και ραντεβού στο τηλέφωνο 27353 60036.

Η είσοδος για τις ομιλίες είναι ελεύθερη για όλους.

Η πρόσκληση στην εκδήλωση αφορά άτομα κάθε ηλικίας που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για ένα θέμα υγείας που μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε πρόβλημα με σοβαρές επιπτώσεις. Ο Ελληνικός Σύλλογος Υποστήριξης Ασθενών με Οστεοπόρωση πρεσβεύει πως η ενημέρωση αποτελεί την αρχή της πρόληψης και της σωστής αποκατάστασης, και συμβουλεύει τόσο τους νέους όσο και τους μεγαλύτερους να παρακολουθούν θέματα υγείας ακόμη κι αν δεν τους αφορούν άμεσα.

Ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας “Πεταλούδα” είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο επίσημα αναγνωρισμένο από το Διεθνές Ίδρυμα Οστεοπόρωσης (ΙΟF) και την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (WHO). Απαριθμεί 7.500 και πλέον μέλη, αποτελώντας το μοναδικό αναγνωρισμένο σωματείο το οποίο ως κύριο στόχο έχει την ενημέρωση του κοινού γύρω από την οστεοπόρωση, τη διατροφή, την άσκηση, τη ψυχολογία, την πρόληψη και τη σκελετική υγεία. Η δράση του συλλόγου επεκτείνεται τόσο μέσα στα όρια της Αττικής όσο και σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Ο σύλλογος “Πεταλούδα” διατηρεί άριστη σχέση συνεργασίας με επιστημονικά σωματεία που ασχολούνται με την οστεοπόρωση, καθώς και με το Εργαστήριο Έρευνας Παθήσεων Μυοσκελετικού Συστήματος της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών. Σε συνεργασία με τους παραπάνω φορείς διεξάγει επιδημιολογικές και άλλες μελέτες προκειμένου να συγκεντρωθούν και να τύχουν επεξεργασίας στοιχεία για τη χρόνια αυτή νόσο. Δραστηριοποιείται στη διοργάνωση ενημερωτικών ημερίδων, σεμιναρίων, συνεδρίων και στην έκδοση εντύπων.

Αποτέλεσμα της πολύχρονης αυτής προσπάθειας ήταν να κατακτήσει την πρώτη θέση για την εξέχουσα πορεία του, μεταξύ 186 χωρών, στο παγκόσμιο συνέδριο που διεξήχθη στο Μαϊάμι των Ηνωμένων Πολιτειών τον Δεκέμβριο του 2007, καθώς και το πρώτο βραβείο μεταξύ 212 χωρών για τη δημιουργία της καλύτερης καμπάνιας δημοσιοποίησης, στο παγκόσμιο συνέδριο των συλλόγων για την οστεοπόρωση που διεξήχθη στο Ελσίνκι της Φιλανδίας στις 31/5 – 2/6/2013.