Σκάλα: Εκτεταμένοι έλεγχοι και 35 συλλήψεις

syllipseis

syllipseis

Ευρεία αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη στη Σκάλα Λακωνίας και στην ευρύτερη περιοχή. Σύμφωνα με την αστυνομία, η επιχείρηση στόχευε στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και στη διαμόρφωση ασφαλών συνθηκών διαβίωσης για τους πολίτες.

Η υλοποίησή της έγινε από αστυνομικές υπηρεσίες της Λακωνίας, με τη συνδρομή αστυνομικών από διάφορες υπηρεσίες της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ασφαλείας Πελοποννήσου.

‘Εγιναν έλεγχοι σε 177 άτομα, εκ των οποίων 62 ήταν ημεδαποί και 115 αλλοδαποί, καθώς και σε 67 οχήματα.

Προσήχθησαν συνολικά 58 άτομα -12 ημεδαποί και 46 αλλοδαποί- ενώ συνελήφθησαν 35.

Πιο αναλυτικά, συνελήφθησαν:

Δύο ημεδαποί για εκμίσθωση ακινήτου σε αλλοδαπούς που διέμεναν παράνομα στη χώρα.

Τέσσερις ημεδαποί και ένας αλλοδαπός για απασχόληση αλλοδαπών που διέμεναν παράνομα στη χώρα με σχέση εξαρτημένης εργασίας.

Τέσσερις αλλοδαποί για πλαστογραφία.

Δύο αλλοδαποί και μία ημεδαπή για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.

Είκοσι ένας αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης βεβαιώθηκαν ακόμη τρεις παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού, ενώ κατασχέθηκαν τρία οχήματα ως μέσα μεταφοράς αλλοδαπών οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα.

“Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου”, επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση.