Σκάλα και Έλος μετρούν τις πληγές τους

Dimos Eyrota

Dimos Eyrota

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας κηρύχθηκαν οι τοπικές κοινότητες Σκάλας και Έλους, λόγω του ισχυρού ανεμοστρόβιλου και της χαλαζόπτωσης που τις έπληξαν τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου.

Η κατάσταση αυτή, η οποία έχει ισχύ τρεις μήνες, προβλέπει ιδιαίτερη κρατική μέριμνα για τις εν λόγω περιοχές. Ήδη από χθες Τετάρτη έχουν συσταθεί επιτροπές για την πλήρη καταγραφή των ζημιών, τη συγκέντρωση των δικαιολογητικών για τις παροχές που δικαιούνται οι πληγέντες και τη γενικότερη ενημέρωση των πολιτών. Όλες ανεξαιρέτως οι υπηρεσίες του δήμου Ευρώτα εξυπηρετούν τις έκτακτες ανάγκες των δημοτών.

Στην παραπάνω απόφαση καθοριστικές ήταν οι παρεμβάσεις του περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Τατούλη και του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας κ. Σταύρου Αραχωβίτη, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν από κοντά το μέγεθος της καταστροφής κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους στη Σκάλα την ίδια ημέρα της φοβερής θεομηνίας. Εντωμεταξύ ο δήμαρχος Ευρώτα κ. Γιάννης Γρυπιώτης βρισκόταν σε συνεχή επαφή μαζί τους, προκειμένου να ολοκληρωθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα οι εργασίες αποκατάστασης στις δύο τοπικές κοινότητες, ενώ από την πρώτη στιγμή είχε καλέσει τους ιθύνοντες φορείς να αναλάβουν τις απαιτούμενες πρωτοβουλίες για την άμεση εξέταση των προβλημάτων που προκάλεσαν τα πρωτοφανή καιρικά φαινόμενα.

Ο δήμος Ευρώτα, σε ανακοίνωσή του, εκφράζει την ικανοποίησή του για την εξέλιξη αυτή, καθώς η έκταση των ζημιών σε κατοικίες, επιχειρήσεις, οχήματα και δίκτυα κοινής ωφέλειας ήταν τέτοια, που δεν άφηνε περιθώρια για διαφορετική αντιμετώπιση. Από την πλευρά του δεσμεύεται να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την εφαρμογή σχεδίων που θα συμβάλουν στην ανασυγκρότηση των δύο περιοχών.