Σκάλα: Τα παιδιά ομόρφυναν τον Βοτανικό Κήπο

Με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησε το πρόγραμμα των δράσεων με τίτλο “Περιβαλλοντικές ημέρες στον Δήμο Ευρώτα: Σκέψου οικολογικά – Το περιβάλλον σε χρειάζεται”, που διοργανώνεται στο πλαίσιο του θεσμού της “Green Week” από τα Κέντρα Δημουργικής Ααπασχόλησης (ΚΔΑΠ) της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ευρώτα “Ευρώτειος Πολιτεία” σε συνεργασία με το Kύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων (ΚΕΑΝ).

Στο βοτανικό κήπο του Ιπποκράτη στη Σκάλα οι μαθητές των ΚΔΑΠ του δήμου συμμετείχαν στην εκπαιδευτική δράση με τίτλο “Υιοθετήστε ένα φυτό – φύτευση για τη δημιουργία κήπου”. Με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών των ΚΔΑΠ και των συνεργατών του ΚΕΑΝ, τα παιδιά φύτεψαν δενδρύλλια, θάμνους και ποώδη αρωματικά φυτά. Μικροί και μεγάλοι είχαν την ευκαιρία να μάθουν πληροφορίες για τη ζωή του αρχαίου έλληνα ιατρού Ιπποκράτη και τις φαρμακευτικές ιδιότητες των φυτών που χρησιμοποιούσε για τη θεραπεία των ασθενών του.

Εξάλλου, οι μαθητές έπαιξαν στη βιοκλιματική πλατεία Πηγών το “Planetbook”, ένα περιβαλλοντικό παιχνίδι 700 ερωτήσεων, μέσα από το οποίο είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν σε θέματα περιβάλλοντος.

Εδώ θα βρείτε το πλήρες πρόγραμμα των δράσεων που συνεχίζονται.