“Σκουπιδοσακούλα” το νέο λογότυπο του δήμου Σπάρτης!

Διαγωνισμό για το νέο λογότυπό του, για επετειακό έμβλημα εορτασμού των 2.500 ετών από τη μάχη των Θερμοπυλών και για το σήμα του που θα φέρουν τα αγροτικά και βιομηχανικά προϊόντα που παράγονται στην περιοχή ετοιμάζει ο δήμος Σπάρτης. Σύμφωνα μάλιστα με ανακοίνωση του δημάρχου για τις τρεις επικρατέστερες προτάσεις (μία σε κάθε κατηγορία), έχουν εξασφαλιστεί χορηγίες ύψους 2.000 ευρώ.

Τον Απρίλιο του 2016, όταν είχε επιλεγεί το προηγούμενο λογότυπο του δήμου Σπάρτης -κόστους τότε 5.000 ευρώ-, η επιλογή του τελικού σχεδίου αλλα και του σλόγκαν “Δήμος Σπάρτης: Διαχρονική επιλογή” είχε γίνει με το σκεπτικό ότι “αποτελεί μια ενιαία σύνθεση συμβόλων με συνοχή, κοινή τεχνοτροπία και αισθητική που αντανακλά τα πολιτισμικά χαρακτηριστικά, την ιστορία και την παράδοση του δήμου”.

Επειδή λοιπόν η κατάσταση με τα σκουπίδια στη Σπάρτη χρονίζει και τείνει επίσης να περάσει στα “πολιτισμικά χαρακτηριστικά, την ιστορία και την παράδοση του δήμου”, δεν αποκλείεται το επόμενο σήμα κατατεθέν να απεικονίζει μια σκουπιδοσακούλα.

πηγή φωτο: Facebook