“Σκόπια και Μακεδονία: Όχι στην εθνική προδοσία”

Mitrakos Vaggelis

γράφει ο Βαγγέλης Μητράκος


Στις 2/2/1944 ο Γιοζ Μπροζ Τίτο συγκροτεί ομόσπονδο κρατίδιο, στο οποίο δίνει -σκόπιμα- το ψευδεπίγραφο όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας», γεγονός που «νομιμοποίησαν» με τον «βαθύ ύπνο τους» ΟΛΕΣ οι μετέπειτα ελληνικές κυβερνήσεις.

Το κράτος των Σκοπίων είναι εθνολογικά ένα κράτος πανσπερμίας και γλωσσολογικά ένα κρά­τος «Βαβέλ». Στο μικρό αυτό κράτος, εκτάσεως όσο η Πελοπόννησος, ζουν είκοσι πέντε περίπου εθνικές ομάδες (βούλγαροι, αλβανοί, έλληνες, σέρβοι, τούρκοι, τσιγγάνοι, αρμέ­νιοι, εβραίοι κλπ).

Προκειμένου να αποκτήσουν ιστορική και πολιτιστική ταυτότητα τα Σκόπια και να ισχυροποιηθούν στην περιοχή και στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι, χτίζουν με μεθοδικότητα το μύθο ότι είναι μακεδόνες, κατευθείαν απόγονοι του Μ. Αλεξάνδρου, καπηλεύονται βάναυσα και προκλητικά την ελληνική ιστορία και προβάλλουν αλυτρωτικά μηνύματα και πολιτικές, φτάνοντας στο σημείο να εκδίδουν και σκοπιανούς χάρτες που φτάνουν το «κράτος» τους με το όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ (!!!) μέχρι τη Θεσσαλονίκη!!!

Το μακρόπνοο επεκτατικό πρόγραμμα των σκοπιανών περιλαμβάνει την «απελευθέρωση» των υπόλοιπων τμημάτων της Μακεδονίας από τη Βουλγαρία, την Αλβανία και την Ελλάδα και την ένωση όλων αυτών με το κράτος των Σκοπίων.

Επομένως το σκοπιανό ζήτημα είναι πολύ βαθύτερο και πολύ πιο σοβαρό από την ονομασία που παζαρεύει, δυστυχώς, η ελληνική κυβέρνηση, κατ’ απαίτησιν των αμερικανών και των ευρωπαίων αφεντικών, στα πλαίσια των γεωστρατηγικών και οικονομικών σχεδιασμών και συμφερόντων τους.

Αν η Ελλάδα «δώσει» το όνομα «Μακεδονία» στα Σκόπια, με οποιονδήποτε τρόπο, θα έχει ξεπουλήσει τα εθνικά συμφέροντα, θα έχει συντελέσει στην παραχάραξη της Ελληνικής Ιστορίας και θα έχει ενισχύσει τις αλυτρωτικές βλέψεις των Σκοπίων!

Με λίγα λόγια «θα έχουμε βγάλει τα μάτια μας» μόνοι μας!

Η παραχώρηση του ονόματος «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» στα Σκόπια είναι ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ και ως τέτοια θα την καταγράψει η Ιστορία!