Σπάρτακος: “Έτσι έχασε τη ζωή του ο 22χρονος Νικήτας”

stratos 2

Σε μια σοβαρή καταγγελία για το πώς έχασε τη ζωή του από πνευμονία ο στρατιώτης που υπηρετούσε στο ΚΕΕΜ προχώρησε το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων “Σπάρτακος”.

Όπως υποστηρίζουν οι συνάδελφοί του, ο “Νικήτας, αφού κόπηκε μετά από ιατρικές εξετάσεις στο Γύθειο, όπου εκπαιδεύονταν για μάγειρας, πήγε στο Κέντρο Εκαπίδευσης Νεοσύλλεκτων Σπάρτης, περιμένοντας τη μετάθεση για μονάδα της παραμεθορίου”. Εκεί παραπονέθηκε για την κατάσταση της υγείας του και όπως καταγγέλλεται “ενώ θα βγει ελεύθερος υπηρεσιών, δε θα του δοθεί καμιά συγκεκριμένη αγωγή.

Δε θα υπάρξει καμιά διάγνωση.

Για 10 μέρες παραπονιέται ότι πονά, ότι υποφέρει, αλλά δεν του δίνουν παραπεμπτικό.

Οι συνάδελφοί του τον παρακολουθούν να αγκομαχεί, καθώς πασχίζει και χρειάζεται μισή ώρα για να διανύσει την απόσταση από τους κοιτώνες στα ιατρεία, που απέχουν 5 λεπτά.

Όταν πλέον η κατάσταση της υγείας του χειροτερεύει, όταν πνίγεται από το βήχα, ουσιαστικά «τον φυγαδεύουν» εσπευσμένα στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ το ΓΕΣ ανακοινώνει ότι νοσηλεύτηκε από τις 13-18/3 στο 401 ΣΝ, μόλις την τελευταία στιγμή και λίγο πριν πεθάνει ενημερώνουν τους γονείς του.

Στα δραματικά ερωτήματα που προκύπτουν ποιος θα απαντήσει;

Ποιες ευθύνες, από ποιον και πότε θα αποδοθούν;”.

Ο “Σπάρτακος” στηλιτεύει στη συνέχεια τόσο την ανακοίνωση του ΓΕΣ όσο και τη συμπεριφορά των διοικητών σε Γύθειο – Σπάρτη, κατηγορώντας τους για συγκάλυψη και απαιτώντας το το ΓΕΣ και το υπουργείο Άμυνας να διερευνήσουν τα αίτια του θανάτου του 22χρονου και να αποδώσουν ευθύνες. “Είναι η ελάχιστη υποχρέωση που έχουν στο παλικάρι, την οικογένειά του και τους συνάδελφους του”, καταλήγει το Δίκτυο.