Σπάρτη: Έκαναν συναλλαγές με πλαστά χαρτονομίσματα

Συνελήφθησαν χθες το απόγευμα στη Σπάρτη μία 52χρονη κι ένας 30χρονος, για κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων.

Λίγο πριν οι δυο τους είχαν πραγματοποιήσει σε κατάστημα συναλλαγή μικρής αξίας χρησιμοποιώντας χαρτονόμισμα των 50 ευρώ αμφιβόλου γνησιότητας, λαμβάνοντας και χρηματικό ποσό ως ρέστα.

Μετά από άμεση κινητοποίηση, αστυνομικοί της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Λακωνίας εντόπισαν τα δύο άτομα σε αυτοκίνητο και τα συνέλαβαν, ενώ στην κατοχή τους και στο εσωτερικό του οχήματος βρέθηκαν συνολικά 28 αμφιβόλου γνησιότητας χαρτονομίσματα των 50 ευρώ, το χρηματικό ποσό των 1.318,70 ευρώ και δύο κινητά τηλέφωνα.

Στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης έρευνας που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης προέκυψε επιπλέον ότι οι δύο συλληφθέντες είχαν πραγματοποιήσει το ίδιο απόγευμα πέντε ακόμη συναλλαγές, χρησιμοποιώντας με τον ίδιο τρόπο ισάριθμα αμφιβόλου γνησιότητας πενηντάευρα, τα οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν.

Από την εγκληματική τους δράση αυτή είχαν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος που ανέρχεται στα 266,9 ευρώ, ενώ κατασχέθηκε και το όχημα στο οποίο επέβαιναν, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Σε έρευνα εξάλλου που διενεργήθηκε σήμερα στο σπίτι του 30χρονου στην Αρτέμιδα Αττικής βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 1.270 ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, για την εξακρίβωση τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.