Σπάρτη: Βελτίωση της υπάρχουσας λαϊκής αγοράς ζητούν οι παραγωγοί

Την Παρασκευή 16/3 συνήλθε στη Σπάρτη η γενική συνέλευση των μελών του σωματείου παραγωγών αγροτικών προϊόντων – πωλητών λαϊκών αγορών του νομού Λακωνίας με τον διακριτικό τίτλο “Γαία”, με ένα και μόνο θέμα: τη στάση που θα τηρήσει ο σύλλογος μετά την επικείμενη ολοκλήρωση της διαδικασίας μετακίνησης της λαϊκής στις συνοικίες Λάκκας και Νέου Κόσμου κάθε Τετάρτη.

Τελικά αποφάσισε ομόφωνα την κλιμάκωση του αγώνα του, “με δεδομένη τη σύμφωνη γνώμη και του Εμπορικού Συλλόγου της Σπάρτης, της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών – Βιοτεχνών – Εμπόρων Λακωνίας (ΟΕΒΕΛ) και του ευρύτερου καταναλωτικού κοινού της πόλης”. Σκοπός των πωλητών/παραγωγών είναι η αποτροπή της μετακίνησης και η βελτίωση των συνθηκών της λαϊκής αγοράς στον χώρο που διεξάγεται σήμερα.

Ο σύλλογός τους ζητά συγκεκριμένα:

1) Καθιέρωση ολιγόλεπτης στάθμευσης ΙΧ του καταναλωτικού κοινού σε όλο το μήκος της ίδιας πλευράς της οδού Αγησιλάου έως την επιχείρηση Προβιά, υπό τον έλεγχο του δήμου.

2) Παραχώρηση δύο θέσεων ταξί επί της Αγησιλάου, στη γωνία της με την οδό Βρασίδου, μπροστά από το σούπερ μάρκετ Mόρφη, και άλλων δύο θέσεων ταξί επί της Γκορτσολόγου, στη διασταύρωσή της με τη Βρασίδου.

3) Τοποθέτηση φωτεινών πινακίδων στις εισόδους της λαϊκής που θα ενημερώνουν τους οδηγούς για τις ημέρες και ώρες λειτουργίας της, ώστε να αποφεύγεται η κυκλοφοριακή συμφόρηση και η στάθμευση οχημάτων στο χώρο.

4) Βελτίωση των υποδομών της, πχ ασφαλτόστρωση κ.ά.

5) Έναρξη αστικής συγκοινωνίας με κέντρο τη λαϊκή αγορά για την εξυπηρέτηση του καταναλωτικού κοινού.

6) Εκπόνηση μελέτης επί του χώρου που διεξάγεται η λαϊκή, για τοποθέτηση σκέπαστρου.