Σπάρτη: Βρήκαν τους “ποντικούς” που ρήμαζαν σπίτια

Η εμπεριστατωμένη έρευνα του τμήματος ασφαλείας Σπάρτης οδήγησε στην εξιχνίαση τεσσάρων κλοπών και τεσσάρων αποπειρών κλοπής σε σπίτια στη Σπάρτη. Για τις υποθέσεις κατηγορούνται τρεις άνδρες ηλικίας 18, 26 και 27 ετών.

Ειδικότερα, προχθές (7/5) το βράδυ στη Σπάρτη, οι τρεις άντρες αποπειράθηκαν να διαρρήξουν σπίτι, δίχως όμως να τα καταφέρουν καθώς έγιναν αντιληπτοί και τράπηκαν σε φυγή. Ύστερα από άμεση αστυνομική κινητοποίηση εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν.

Όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα, οι τρεις τους διέπραξαν τα παραπάνω αδικήματα κατά το χρονικό διάστημα από τις 14/4/2020 έως και προχθές 7/5. Σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες, οι δράστες είχαν αποκομίσει μεταξύ άλλων χρήματα, κυνηγετικό όπλο, χρυσαφικά, ρολόγια χειρός, ηλεκτρονικές συσκευές, ποδήλατο και προσωπικά έγγραφα, που η συνολική αξία τους ξεπερνά τις 9.000 ευρώ.

Επιπλέον, σε βάρος του 26χρονου εκκρεμούσαν τρεις καταδικαστικές αποφάσεις του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Πειραιά και του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ανηλίκων Σπάρτης, για απόπειρα ανθρωποκτονίας, παράνομη οπλοφορία-οπλοχρησία, κλοπές και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Η αστυνομία συνεχίζει την έρευνα προκειμένου να εξακριβώσει εάν οι τρεις έχουν διαπράξει και άλλες κλοπές.