Σπάρτη: Δωρεάν ανοικτές συναντήσεις για υποστήριξη σε θέματα θηλασμού

Ανοικτές συναντήσεις της Ομάδας του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος θα πραγματοποιούνται στη Σπάρτη για όσες μητέρες χρειάζονται έγκυρη πληροφόρηση, επιστημονικές γνώσεις και υποστήριξη σε θέματα θηλασμού.

Οι συναντήσεις είναι δωρεάν για όλες τις μητέρες που θηλάζουν ή ενδιαφέρονται να θηλάσουν τα παιδιά τους. Συντονίζονται από μία τουλάχιστον σύμβουλο και έχουν ως στόχο να ενθαρρύνουν τις μητέρες να ανταλλάξουν εμπειρίες, ιδέες και απόψεις. Η σύμβουλος που συντονίζει φροντίζει να διευκολύνει τη συζήτηση και να δίνει τις σωστές πληροφορίες όπου χρειάζεται.

Το πρόγραμμα των μηνιαίων συναντήσεων της Ομάδας Σπάρτης, που θα πραγματοποιούνται στο Κέντρο Εργοθεραπείας, Λογοθεραπείας, Μουσικοθεραπείας “Ενσυναίσθηση” (Οδός των 118, αρ. 37, Σπάρτη) με σύμβουλο την κ. Γεωργία Μπολοβιτσιώτη (τηλ. 27313 00625 , gbolovitsioti@yahoo.gr) κάθε Σάββατο και ώρα 11.00′ πμ, έχει ως εξής:

6 Οκτωβρίου – Θηλασμός: η καλύτερη αρχή

10 Νοεμβρίου – Ο ερχομός του μωρού στη ζωή σας

8 Δεκεμβρίου – Είναι ο θηλασμός δύσκολος; Πιθανά προβλήματα και η αντιμετώπισή τους

12 Ιανουαρίου – Ξεκινώντας τις στέρεες τροφές: Ο θηλασμός είναι ακόμα απαραίτητος;

Το πρόγραμμα των συναντήσεων αναρτάται στην ιστοσελίδα του Συνδέσμου http://www.lllgreece.org/synanteseis.

Ποιος είναι όμως ο Σύνδεσμος Θηλασμού Ελλάδος;

Ο Σύνδεσμος Θηλασμού Ελλάδος – La Leche League Greece (www.lllgreece.org) είναι μη κερδοσκοπικό σωματείο και εκπροσωπεί στην Ελλάδα τον Διεθνή Σύνδεσμο Θηλασμού (τη La Leche League International, www.llli.org), μια ανεξάρτητη μη κερδοσκοπική οργάνωση που προσφέρει πληροφόρηση, ενθάρρυνση και υποστήριξη στις μητέρες που θέλουν να θηλάσουν τα παιδιά τους.

Η La Leche League International είναι η παλαιότερη και μεγαλύτερη οργάνωση θηλασμού στον κόσμο (διαθέτει ομάδες σε περισσότερες από 70 χώρες). Θεωρείται παγκόσμια αυθεντία σε θέματα θηλασμού και μ’ αυτό το κύρος συμβουλεύει από το 1979 τον ΟΗΕ σε θέματα θηλασμού και συνεχίζει να εργάζεται προς αυτήν την κατεύθυνση και με άλλους διεθνείς φορείς. Ως σωματείο, ο Σύνδεσμος Θηλασμού Ελλάδος είναι εγγεγραμμένος στο Εθνικό Μητρώο Φορέων Παροχής Κοινωνικής Φροντίδας του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Στην Ελλάδα, ο Σύνδεσμος ιδρύθηκε από μητέρες, το 1979, και αυτή τη στιγμή υπάρχουν πάνω από 45 σύμβουλοι στην Αττική, τη Θεσσαλονίκη, την Κρήτη, τη Μυτιλήνη, το Βόλο, την Ξάνθη, τις Σέρρες, τη Δράμα, τη Λαμία, τα Γιάννενα, την Ηγουμενίτσα, τη Ζάκυνθο, τη Σπάρτη και την Κόρινθο.

Οι σύμβουλοι θηλασμού της La Leche League είναι πρώτα απ’ όλα μητέρες με πείρα πάνω στο θηλασμό, που έχουν εκπαιδευτεί ειδικά μέσα στον Διεθνή Σύνδεσμο Θηλασμού για να μπορούν να βοηθούν άλλες μητέρες να μάθουν την τέχνη του. Προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους, συντονίζοντας μηνιαίες συναντήσεις και υποστηρίζοντας τις μητέρες τηλεφωνικά ή και μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων, ενώ πιο σπάνια τις επισκέπτονται, αν αυτό είναι αναγκαίο και δυνατό. Η υποστήριξη που παρέχουν βασίζεται τόσο στην εμπειρία τους όσο και στην εκπαίδευση και στις γνώσεις που διαρκώς λαμβάνουν. Οι σύμβουλοι του συνδέσμου απαντούν γύρω στα 5.000 τηλεφωνήματα και περίπου άλλα τόσα ηλεκτρονικά μηνύματα κάθε χρόνο από μητέρες σε ολόκληρη την Ελλάδα.