Σπάρτη: Ενημερωτική εκδήλωση για τον καρκίνο του μαστού και του τραχήλου της μήτρας

Ο Δήμος Σπάρτης και το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης συνεργασίας τους που δίνει τη δυνατότητα στο γυναικείο πληθυσμό να υποβληθεί σε δωρεάν εξετάσεις για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού και του τραχήλου της μήτρας, διοργανώνουν με τον Ιατρικό Σύλλογο Λακωνίας σχετική ενημερωτική ημερίδα την Τετάρτη 22 Μαρτίου και ώρα 19.30′ στην αίθουσα “Ευάγγελος Φιλιππόπουλος” (ισόγειο δημόσιας βιβλιοθήκης).

Ομιλητές θα είναι ο επιστημονικός διευθυντής του Ελληνικού Ιδρύματος Ογκολογίας κ. Εμμανουήλ Αμπατζόγλου (“Ενημέρωση για τις δράσεις του Ιδρύματος”), ο γενικός ιατρός και λέκτορας Επιδημιολογίας και Πρόληψης Νοσημάτων της Νοσηλευτικής Σχολής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Ανδριόπουλος (“Επιδημιολογικά δεδομένα καρκίνου μαστού και τραχήλου της μήτρας”) και ο επιμελητής α’ της Μαιευτικής Γυναικολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Σπάρτης κ. Φώτης Αράπης (“Διάγνωση και θεραπεία καρκίνου μαστού και τραχήλου της μήτρας”).

Στη Σπάρτη οι δωρεάν εξετάσεις ξεκίνησαν στις 20 Φεβρουαρίου και μέχρι σήμερα έχουν εξεταστεί 320 γυναίκες, ενώ έχουν ανταποκριθεί και έχουν κλείσει ραντεβού μέχρι στιγμής 700. Η κινητή μονάδα στην οποία γίνονται τεστ ΠΑΠ και μαστογραφία είναι σταθμευμένη επί της οδού Κων/νου Παλαιολόγου, πλησίον του 2ου δημοτικού σχολείου, και οι ενδιαφερόμενες μπορούν να επικοινωνούν τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στο τηλέφωνο 27310 27216 (κ.κ. Ελένη Μεντή και Χριστιάννα Μπλάνα) για να προγραμματίσουν το ραντεβού τους.

Υπενθυμίζοντας για μια ακόμη φορά τη σπουδαιότητα της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης, οι διοργανωτές της ημερίδας παρακαλούν όλες και όλους να παρευρεθούν. Η είσοδος είναι ελεύθερη.