Σπάρτη: Ενημερωτική εκστρατεία για το θαλάσσιο περιβάλλον, τη ναυτιλία και τις επιστήμες

Στη Σπάρτη θα βρίσκεται από 25 Απριλίου έως 9 Μαΐου η «Εκστρατεία ενημέρωσης της εκπαιδευτικής κοινότητας και του ευρύτερου κοινού για το θαλάσσιο περιβάλλον, τη ναυτιλία και τις επιστήμες», η οποία θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου/Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας.

Η πρωτοβουλία αυτή υποστηρίζεται από το βρετανικό κοινωφελές ίδρυμα Lloyd’s Register Foundation (LRF) και έχει ήδη επισκεφθεί 23 πόλεις της Ελλάδας από το 2011 μέχρι σήμερα, κινητοποιώντας περισσότερους από 24.000 μαθητές και 1.700 εκπαιδευτικούς. Εκτός από την ενημέρωση της εκπαιδευτικής κοινότητας και του ευρύτερου κοινού για τις θεματικές ενότητες της εκστρατείας, σκοπός αυτής της πρωτοβουλίας είναι να εμπνεύσει τα παιδιά στη χώρα μας να ασχοληθούν με τις επιστήμες, τη μηχανική και τις νέες τεχνολογίες που υπάρχουν στην υπηρεσία του περιβάλλοντος και της ανθρωπότητας.

H περιβαλλοντική έκθεση της εκστρατείας θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα Λακώνων Ποιητών Νικηφόρου Βρεττάκου και Γιάννη Ρίτσου του διοικητηρίου Λακωνίας. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν αύριο Τρίτη και ώρα 12.00′. Η έκθεση θα λειτουργεί για τα σχολεία τις καθημερινές 9.00′ – 13.00′ και στη συνέχεια (13.00′ – 15.00′) θα παραμένει ανοικτή για το κοινό.

Σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας, η εκστρατεία HELMEPA θα μεταφέρει στην έκθεση με δαπάνες της περίπου 1.000 μαθητές από δημοτικά σχολεία και γυμνάσια της πόλης και της ευρύτερης περιοχής. Επίσης, προγραμματίζεται σεμινάριο για εκπαιδευτικούς με θέμα «Θάλασσα και Άνθρωπος: Διασφαλίζοντας ένα βιώσιμο μέλλον», καθώς και άλλες εθελοντικές δράσεις σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης Λακωνίας και άλλους τοπικούς φορείς.