Σπάρτη: Εφαρμογή της κυκλοφοριακής μελέτης εδώ και τώρα

γράφει ο Βαγγέλης Μητράκος


Άλλο ένα τροχαίο ατύχημα (16/10), ευτυχώς χωρίς σοβαρό τραυματισμό αυτή τη φορά, στο κέντρο της Σπάρτης: Μηχανάκι που ανέβαινε την Παλαιολόγου συγκρούστηκε με ΙΧ αυτοκίνητο το οποίο έβγαινε στη διασταύρωση από την κάθετη οδό Βρασίδου.

Τα συχνά πλέον τροχαία ατυχήματα στο κέντρο της πόλης χτυπούν ηχηρά το καμπανάκι κινδύνου προς τον δήμο Σπάρτης, για άμεση εφαρμογή της κυκλοφοριακής μελέτης Βλαστού (πεζοδρόμηση κέντρου, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, θέσεις στάθμευσης, κόμβοι, ποδηλατόδρομοι κλπ), την οποία έχει (εδώ και χρόνια) αναξιοποίητη στα χέρια του ο δήμος Σπάρτης. Η παρέμβαση αυτή πρέπει να γίνει ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ για λόγους σωστής λειτουργίας της πόλης ΚΑΙ για βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος ΚΑΙ για λόγους αναβάθμισης της ποιότητας ζωής των κατοίκων ΚΑΙ για την προστασία της ζωής, της σωματικής ακεραιότητας και της ασφάλειας των πολιτών.

Η Σπάρτη έχει πολλά, σοβαρά, μεγάλα και χρόνια προβλήματα, τα οποία διογκώνονται ραγδαία όσο μένουν χωρίς άμεσες δραστικές παρεμβάσεις. Ανάμεσά τους το “κυκλοφοριακό” είναι κορυφαίο. Κι όχι μόνο αυτό: Η επίλυσή του θα συμβάλλει και στη λύση πολλών άλλων προβλημάτων της πόλης, τα οποία είναι άμεσα εξαρτημένα απ’ αυτό.