Σπάρτη: Μεγάλο το ενδιαφέρον στη χθεσινή συνέλευση των συνταξιούχων

Εκπρόσωποι συνταξιουχικών σωματείων από Λακωνία, Μεσσηνία και Αρκαδία γέμισαν το Εργατικό Κέντρο στη Σπάρτη χθες το πρωί, στη σύσκεψη που συγκάλεσε η συντονιστική επιτροπή αγώνα των συνεργαζόμενων συνταξιουχικών οργανώσεων ΙΚΑ – OAEE – Δημοσίου – ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ – ΕΛΤΑ – ΟΣΕ – ΝΑΤ – Π.Σ.Σ. ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ – ΠΕΤΟΜ-ΤΕΕ, με σκοπό την ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από τα θέματα των συντάξεων.

Την ανάγκη κλιμάκωσης του αγώνα τόνισε ο Λέανδρος Μάκκας, αναπληρωτής γγ της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Ελλάδας ΙΚΑ & Επικουρικών Ταμείων Μισθωτών, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων πως μέσα στον Φεβρουάριο επίκειται συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

Παίρνοντας τον λόγο, ο Παντελής Τάτσης, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΑΕ (ΤΕΒΕ), σημείωσε ότι τα σωματεία πρέπει να είναι ενημερωμένα και σε συντονισμό με τις συνομοσπονδίες, ώστε να μεταφέρονται στους συνταξιούχους σωστά οι εξελίξεις. Ζήτησε δε από τους παρευρισκόμενους να «ανεβάσουν» τον αγώνα τους, γιατί όπως είπε «δεν θα πάμε σε καλύτερη φάση».

Το κοινό απηύθυνε ερωτήματα προς όλους τους ομιλητές, ενώ στην ερώτηση για το αν θα πρέπει να γίνουν αιτήσεις και αγωγές για τη διεκδίκηση των αναδρομικών, οι τελευταίοι τόνισαν ότι υπάρχει απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και η κυβέρνηση πρέπει να την εφαρμόσει άσχετα αν κάποιος καταθέσει αίτηση ή όχι.

Στο τέλος τα σωματεία της Λακωνίας ανανέωσαν το αγωνιστικό ραντεβού για περαιτέρω οργάνωση με συντονισμό δράσης και κοινές πρωτοβουλίες.