Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος την Κυριακή του Πάσχα πραγματοποιήθηκε με εκκλησιαστική λαμπρότητα στη Σπάρτη η τελετή της Αγάπης. Αρχικά, στις 9.30΄ το πρωί, σήμαναν οι καμπάνες των ιερών ναών της πόλης παρατεταμένα, ενώ ακολούθησε στο Επισκοπείο, παρουσία των κληρικών και των αρχών, η αμφιοφορία του σεβασμιωτάτου μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου, σύμφωνα με το βυζαντινό τυπικό.
Εν συνεχεία σχηματίστηκε λιτανευτική πομπή, η οποία, προπορευομένων της δημοτικής φιλαρμονικής, των ιερών λαβάρων και της ιερής εικόνας της Αναστάσεως, διά των οδών Λυσάνδρου, Μητροπολίτου Γερμανού, Άγιδος, Λυκούργου και Λυσάνδρου κατέληξε στο μητροπολιτικό ναό της Ευαγγελίστριας, όπου τελέστηκε ο εσπερινός της Αγάπης.
Κατά τη διάρκεια του εσπερινού και κατά τα ειωθότα, ανεγνώσθη το Ιερό Ευαγγέλιο, εκτός από την ελληνική γλώσσα, στη λατινική από τον θεοφιλέστατο επίσκοπο Ανδρούσης κ. Θεόκτιστο, και στη γερμανική από τον ιερομόναχο π. Σιλουανό Σφυρίου. Στο σύντομο λόγο του ο κ. Ευστάθιος ευχαρίστησε κλήρο, αρχές και λαό για την παρουσία τους στις ακολουθίες κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, ενώ ευχήθηκε ο Αναστάς Κύριος να φέρει χαρά και ειρήνη σε όλο τον κόσμο, που το τελευταίο διάστημα δοκιμάζεται από πολλά δεινά.
Μετά την τελετή η πομπή επέστρεψε στο Επισκοπείο, όπου επακολούθησε δεξίωση των αρχών και προσφορά στο πολυπληθές εκκλησίασμα ως ευλογίας των πασχαλινών αυγών από τον σεπτό ποιμενάρχη μας.