Συνάντηση σε κεντρικό ξενοδοχείο της Σπάρτης πραγματοποίησε χθες το απόγευμα η τομεακή επιτροπή Λακωνίας του ΚΚΕ με κύριο θέμα την εκλογική αναμέτρηση για την τοπική και περιφερειακή διοίκηση.

Τη συγκέντρωση άνοιξε με ομιλία του ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου Νίκος Γόντικας, ο οποίος είπε πως υπάρχει συσσωρευμένη πείρα όλα αυτά τα χρόνια της καπιταλιστικής κρίσης, από την εναλλαγή στην κυβέρνηση όλων των αστικών κομμάτων. Σημείωσε πως τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης εκφράζουν ρεύμα συμπόρευσης, αγώνα και αλλαγής. “Είμαστε η λαϊκή αντιπολίτευση”, δήλωσε χαρακτηριστικά, “φέραμε και στο δημοτικό συμβούλιο και στο περιφερειακό την ανάγκη ολοκληρωμένης, συνολικής και έγκαιρης δακοκτονίας. Απαιτήσαμε μέτρα ανακούφισης των πληγέντων και αποζημιώσεις από τη δακοπροσβολή, τις πλημμύρες, τις κατολισθήσεις, τους παγετούς και τις χαλαζοπτώσεις. Απαιτήσαμε τα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για λιμάνια και αλιευτικά καταφύγια -για να «πιάνουν» κρουαζιερόπλοια και να δένουν οι σκαφάτοι τα γιοτ- να δοθούν για έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, για έργα αντιδιαβρωτικής, αντιπυρικής και αντισεισμικής θωράκισης. Αντισταθήκαμε στις αισχρές διεκδικήσεις των επιχειρηματικών ομίλων, που όχι μόνο δεν πλήρωσαν για τις κακοτεχνίες όπου δρόμοι βυθίζονται, γεφύρια γκρεμίζονται, λιμενοβραχίονες και προβλήτες λιμανιών σπάνε, αλλά τσέπωσαν δεκάδες εκατομμύρια κι έγιναν καπνός, διεκδικούν κι επιπλέον αποζημιώσεις στα χαρτιά για έργο που ποτέ δεν έκαναν”. Ο κ. Γόντικας κατέληξε σε προτροπή του κόσμου να ενισχύσει στις κάλπες τις δυνάμεις του ΚΚΕ.

Ακολούθησε ομιλία του ακτινολόγου Αλέκου Βουνάση, υποψηφίου δημάρχου Σπάρτης.

Οι υπόλοιποι υποψήφιοι δήμαρχοι του νομού με τη Λαϊκή Συσπείρωση είναι οι Δημήτρης Αναστασάκος (Δ. Ανατολικής Μάνης), Ελένη Αναγνωστοπούλου (Δ. Μονεμβασίας) και Γιώργος Κοιλάκος (Δ. Ευρώτα).