Σπάρτη: Μηχανοκίνητη πορεία για να τιμηθεί η επέτειος του “ΟΧΙ”

Ομάδα πολιτών τη Σπάρτης διοργανώνει την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου μηχανοκίνητη πορεία στους δρόμους της πόλης προκειμένου να τιμήσουν, όπως υποστηρίζουν, την εθνική επέτειο.

Σύμφωνα με την επιτροπή οργάνωσης της πορείας:

“Η κυβέρνηση με απόφασή της ματαίωσε τις μαθητικές και στρατιωτικές παρελάσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, επικαλούμενη την προστασία της δημόσιας υγείας έναντι της πανδημίας του convid-19.

Σεβόμενοι απολύτως τις επιταγές του νόμου για αποφυγή συγκεντρώσεων και συνωστισμού, καλούμε όλους τους σπαρτιάτες και λάκωνες να συμμετάσχουν σε μηχανοκίνητη πορεία την Τετάρτη 28/10 (το πολύ δύο άτομα ανά όχημα, εκτός και αν πρόκειται για μέλη της ίδιας οικογένειας), η οποία θα διασχίσει την πόλη της Σπάρτης”.

Η συγκέντρωση των οχημάτων θα γίνει στην περιοχή του παλαιού Χυμοφίξ στις 11 το πρωί της Τετάρτης 28 Οκτωβρίου. Η διαδρομή που θα ακολουθήσουν τα οχήματα είναι η εξής: Ορθίας Αρτέμιδος – Πλαταιών (Πανεπιστήμιο) – Κων/νου Παλαιολόγου – αναστροφή στο Άγαλμα του Λεωνίδα – Θερμοπυλών – ολιγόλεπτη στάση για κατάθεση στεφάνου στο κενοτάφιο του Λεωνίδα – Λυσάνδρου – Λυκούργου – στάση στο ύψος της πλατείας για ανάκρουση του εθνικού ύμνου – τερματισμός από την Λυκούργου μετά το ύψος της Πυροσβεστικής.

Την πορεία, σύμφωνα πάντα με τους διοργανωτές, θα συνοδεύουν οχήματα της αστυνομίας, ενώ σε επιφυλακή θα είναι και η πυροσβεστική υπηρεσία.