Σπάρτη, Παγκόσμια Πόλη: “Η ζωή μου ποδήλατο” την Κυριακή 1η Οκτωβρίου

Οι εκδηλώσεις του 1ου Φεστιβάλ “Σπάρτη: Παγκόσμια Πόλη” ολοκληρώνονται την Κυριακή 1η Οκτωβρίου με μια μεγάλη ποδηλατοπορεία.

Στις 11.00′ το πρωί ποδηλάτες και ποδηλάτισσες ξεκινούν από τη Σπάρτη με κατεύθυνση τις Αμύκλες. Ακολουθούν:

– Στάση στον πολυχώρο “Νερόμυλος” για νερό και χυμούς “Λακωνία”.

– Δημιουργία ποδηλάτου από ανακυκλώσιμα καπάκια.

– Κλήρωση δώρων για τους ποδηλάτες. Το μεγάλο δώρο είναι ένα ποδήλατο αλουμινίου από την “Ν. Μανιατόπουλος”. Μπαίνουν στην κλήρωση οι ποδηλάτες που φέρνουν μαζί τους ένα “διπλόχουφτο” καπάκια και συμμετέχουν στο δρώμενο της ανακύκλωσης.

– Μνεία και απόδοση διάκρισης στον πρόεδρο του Σπαρτιατικού Γυμναστικού Συλλόγου Σπύρο Παυλάκο, στον εκπρόσωπο του τμήματος Ποδηλασίας του Σπαρτιατικού και πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας Παναγιώτη Πριστούρη, στον βετεράνο ποδηλάτη Παναγιώτη Καρούνο και στους σπαρτιάτες πρωταθλητές Ελλάδος και 6ους στην παγκόσμια κατάταξη Βασίλη Δημητρόπουλο και Δημήτρη Χριστάκο, για τη συμβολή τους στο άθλημα της ποδηλασίας.

– Ζωντανή μουσική από το Νίκο Ξερούλη.

Η ποδηλατοπορεία αναμένεται να λήξει στις 13.00′ με την επιστροφή των ποδηλατών στη Σπάρτη.

“Στόχος να κάνουμε γνωστή την ανάγκη να καθιερωθεί το ποδήλατο ως μέσο μετακίνησης” σημειώνουν οι διοργανωτές. Την ποδηλατοπορεία, που τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, συνδιοργανώνουν ο Σπαρτιατικός Γυμναστικός Σύλλογος και η Ομάδα 3Π. Με αυτήν, το Φεστιβάλ “Σπάρτη: Παγκόσμια Πόλη” συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, που ολοκληρώνεται και υποδέχεται την Ποδηλατική Σπαρτακιάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συμμετοχή στην ποδηλατοπορεία είναι για παιδιά άνω των 8 ετών (απαραίτητη η συνοδεία ενήλικα) και ενήλικες, ενώ σε αυτήν μπορούν να συμμετάσχουν συνοδοί των σπαρταθλητών με ποδήλατα που θα παράσχει ο Σπαρτιατικός.

Ραντεβού λοιπόν στις 10.45′ της Κυριακής στην κεντρική πλατεία Σπάρτης.