“Σπάρτη, Παγκόσμια Πόλη”: Πλούσιο σε εκδηλώσεις το τριήμερο 15-17/9

Συνεχίζονται το τριήμερο 15-17 Σεπτεμβρίου οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ “Σπάρτη: Παγκόσμια Πόλη”.

Από σήμερα Παρασκευή στο χώρο του “Νερόμυλου” στις Αμύκλες (4ο χλμ Σπάρτης – Αμυκλών) ξεκινά η λειτουργία του εκθετηρίου παραγωγής με διακεκριμένα προϊόντα της Λακωνίας, αλλά και των εκθέσεων Παραδοσιακής και Ιστορικής Λακωνικής Ενδυμασίας, Αγιογραφίας Λακώνων Αγιογράφων και μελών της Ένωσης Πνευματικών Δημιουργών Λακωνίας, Φωτογραφίας μελών της ΛΕΦΩΣ με θέμα τη Σπάρτη, Βιβλίου με συμμετοχές λακώνων συγγραφέων και εκδοτικών οίκων και CD καλλιτεχνών και συγκροτημάτων από το νομό.

Οι εκθέσεις θα λειτουργούν την Παρασκευή 15/9 17.30′ – 21.30′, το Σάββατο 16/9 10.30′ – 13.30′ και 17.30′ – 21.30′ και την Κυριακή 17/9 10.30′ – 13.30′.

Παράλληλα, σήμερα το απόγευμα στο χώρο του “Νερόμυλου” θα πραγματοποιηθεί μια πολύ όμορφη εκδήλωση με τίτλο “Τα παιδία παίζει”. Πρόκειται για ένα “αντάμωμα” των παιδικών τμημάτων των Λαογραφικού Ομίλου Σπάρτης, Συλλόγου Διάδοσης Παραδοσιακών Χορών κι Εθίμων “Η Πυρρίχη”, χορευτικών τμημάτων Θεραπνών και του Λυκείου των Ελληνίδων.

Στο χώρο θα λειτουργεί περίπτερο πληροφόρησης του Γραφείου Νεότητας της Ιεράς Μητρόπολης Μονεμβασίας και Σπάρτης, ενώ μήνυμα προς τα παιδιά που συμμετέχουν θα απευθύνει ο σεβασμιώτατος κ. Ευστάθιος.

Η βραδιά θα κλείσει με συναυλία από την μπάντα “Χοές” και στους παρευρισκόμενους θα προσφερθεί μικρό λακωνικό κέρασμα!

Το Σάββατο στις 12.00′ το μεσημέρι, στο χώρο του εκθετηρίου των λακωνικών προϊόντων, η γνωστή και καταξιωμένη λάκαινα chef Μαίρη Παναγάκου, ο pastry chef Σαράντος Γάββαρης και ο αρτοποιός Νίκος Μάζης θα δώσουν γαστρονομικές λακωνικές προτάσεις και συμβουλές.

Επίσης, το Σάββατο από τις 18.45′ θα πραγματοποιούνται δωρεάν δρομολόγια από το ΚΤΕΛ Λακωνίας για το “Νερόμυλο” με εκκίνηση από τη στάση στο Μουσείο.

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

Δείτε εδώ το πλήρες πρόγραμμα του φεστιβάλ.