“Σπάρτη, Παγκόσμια Πόλη”: Σημαία και συνταγή επιτυχίας η συνεργασία όλων

Ένα φεστιβάλ που θα αντλήσει από την ομόψυχη προσφορά της τοπικής κοινωνίας και θα καθιερωθεί ως θεσμός. Αυτό είναι το στίγμα που έδωσε η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, Ντία Τζανετέα, στη συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε σήμερα στο διοικητήριο αναφορικά με τη διοργάνωση “Σπάρτη: Παγκόσμια Πόλη”.

Πρόκειται για μια ιδέα που εμπνεύστηκε αρχικά ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Σύλλογος Σπάρτης “Ο Λεωνίδας”. Ο πρόεδρός του, Χρήστος Αλεξάκος, ευχαρίστησε τόσο την Περιφέρεια όσο και τον σεβασμιώτατο μητροπολίτη κ. Ευστάθιο, που αγκάλιασαν το εγχείρημα, το οποίο φιλοδοξεί να καταδείξει μέσω μιας σειράς εκδηλώσεων την πολιτισμική αξία της Σπάρτης από την αρχαιότητα ως τις μέρες μας. Όπως ανέφερε ο κ. Αλεξάκος, η εμπειρία μέσα από τη συμμετοχή σε διεθνείς τουριστικές εκθέσεις του εξωτερικού άφησε να διαφανεί ο ενθουσιασμός και η θερμή υποδοχή που προκαλεί το όνομα “Σπάρτη”, αλλά ταυτόχρονα γεννά προβληματισμό για το πως (δεν) έχει κεφαλαιοποιηθεί η εν λόγω ανταπόκριση. Τη διάχυτη αυτή πικρία για τη μη αξιοποίηση των ιδανικών που πρεσβεύει ο τόπος μας θα επιχειρήσει, σύμφωνα με τους διοργανωτές, να διαλύσει το φεστιβάλ “Σπάρτη: Παγκόσμια Πόλη”, που φέτος τουλάχιστον θα κινηθεί εντός των ορίων του νομού, λειτουργώντας ως προάγγελος της επόμενης διοργάνωσης (του χρόνου).

Ο εκπρόσωπος του σεβασμιωτάτου και του γραφείου νεότητας της ιεράς μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης επιβεβαίωσε από την πλευρά του τη συνδρομή στην όλη προσπάθεια, μεταφέροντας τις ευχές και διαβεβαιώσεις του κ. Ευσταθίου για στήριξή της.

Κλείνοντας η αντιπεριφερειάρχης ζήτησε από την τοπική κονωνία να καταθέσει τις προτάσεις της, συμπληρώνοντας πως από του χρόνου η διοργάνωση θα συνδεθεί άμεσα και με την ομογένεια, κάτι που δεν κατέστη εφικτό φέτος.

Σε ερώτηση του laconialive.gr για τις πηγές χρηματοδότησης του φεστιβάλ, η απάντηση ήταν πως αυτό στηρίζεται κατά βάση στον εθελοντισμό (συλλόγων, ΜΜΕ κλπ), με τις όποιες δαπάνες προκύψουν να αντιμετωπίζονται από χρηματοδότηση της Περιφέρειας και μια χορηγία που αναμένεται από το δήμο Σπάρτης.


Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, του Δήμου Σπάρτης, του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας/Συλλόγου Ξενοδόχων Λακωνίας και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Λακωνίας.

Συμμετέχουν/στηρίζουν πολυάριθμοι τοπικοί φορείς και σύλλογοι.

Στους χορηγούς προβολής συγκαταλέγεται και το laconialive.gr.