Μία εξαιρετική εκδήλωση οργανώθηκε την περασμένη Κυριακή 13/10 στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Διατροφής από την ομάδα “Σπαρτιάτισσες Μανούλες”.

Κύριο θέμα που συζητήθηκε ήταν το σχολικό κολατσιό, με ομιλητή τον διακεκριμένο λάκωνα δρ Παναγιώτη Μπασουράκο, PhD, Msc, BSc διαιτολόγο – διατροφολόγο, διδάκτορα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Ο δρ. Μπασουράκος, πέρα από την επιστημονική κατάρτιση που προσέφερε γύρω από το θέμα, όντας κι ίδιος μαζί με τη σύζυγό του Αρετή γονείς τριών νεαρών παιδιών, ενημέρωσε γύρω και από τα πρακτικά ζητήματα του θέματος. Στη συνέχεια έλυσε απορίες και έπαιξε με τα παιδιά που βρέθηκαν στην εκδήλωση, προσφέροντας νοστιμότατα κεράσματα λαχανικών, φρούτων και ξηρών καρπών. Τόσο τα παιδιά όσο και οι μεγάλοι συμμετείχαν ενεργά στα διαδραστικά παιχνίδια που είχε ετοιμάσει ο κ. Μπασουράκος, όπως το φιδάκι της διατροφής, την κυρία υγιεινούλα, το πιάτο της διατροφής κ.ά, μαθαίνοντάς για την αξία της σωστής διατροφής. Επίσης εκπαιδεύτηκαν πάνω στα προπλάσματα, στην σωστή ποσότητα των μερίδων ανά ηλικία, φύλο, αθλητική δραστηριότητα κλπ.

Εξάλλου, ειδική μνεία έγινε και στον Βασίλη Τσερωτά ιδιοκτήτη των κυλικείων στο τρίτο λύκειο και τέταρτο γυμνάσιο Σπάρτης, ο οποίος προσφέρει στα παιδιά του σχολείου τη δυνατότητα να επιλέγουν ανάμεσα σε πιο υγιεινά σνακ.

Το κοινό έφυγε με τις καλύτερες εντυπώσεις αφού μέσω των κατατοπιστικών απαντήσεων και οδηγιών που δόθηκαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης λύθηκαν όλα τα τεθέντα ερωτήματα.

Κοινή παραδοχή πάντως όλων ήταν πως η εκπαίδευση των παιδιών στη σωστή διατροφή πρέπει να ξεκινά από το σπίτι.

Τόσο οι διοργανωτές όσο και οι συμμετέχοντες έδωσαν ραντεβού σε κάποια επόμενη συνάντηση. Από πλευράς του ο κ. Μπασουράκος δήλωσε πως ως κλάδος οργανώνονται στην προάσπιση της δημόσιας υγείας και ενημέρωσε πως σχεδιάζονται πληθώρα δράσεων στο νομό.