Σπάρτη: Στις 8 Μαΐου ο εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς

Το Εργατικό Κέντρο Λακωνίας με ανακοίνωσή του καλεί όλους τους εργαζoμένους, τους συνταξιούχους και τους ανέργους την Κυριακή 8 Μαΐου στις 11.00′ το πρωί στην απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιήσει για τον εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς.

Όπως αναφέρει στο κάλεσμα, “η συγκεκριμένη Κυριακή, μαζί με άλλες επτά, έχουν οριστεί με μνημονιακούς νόμους ως εργάσιμες για το χώρο του εμπορίου, μέτρο που μας βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετους, αφού αφενός μεν οδηγεί στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας για τους εργαζομένους και αφετέρου λειτουργεί αποκλειστικά προς όφελος των πολυεθνικών, οδηγώντας σε λουκέτο τις μικρές επιχειρήσεις του κλάδου.

Παράλληλα, η φετινή Πρωτομαγιά συμπίπτει με τις μέρες που η κυβέρνηση ετοιμάζεται να δώσει το τελειωτικό μνημονιακό χτύπημα στις συντάξεις και συνολικά στον δημόσιο κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης, μετατρέποντάς το σε ένα σύστημα προνοιακών παροχών και όχι αξιοπρεπών συντάξεων.

Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι πληρώνουμε πολύ σκληρά τις μνημονιακές πολιτικές λιτότητας, με την οικονομική και κοινωνική κρίση να μας έχει οδηγήσει στη φτώχεια, στην εξαθλίωση και στην ποδοπάτηση της ανθρώπινης αξιοπρέπειάς μας.

Η φετινή Πρωτομαγιά αποτελεί για την εργατική μας τάξη ημέρα αγώνα για τα εργασιακά, κοινωνικά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα και ημέρα τιμής στους ήρωες της τάξης μας, σε όσους μάς έδειξαν τον δρόμο, σε όσους μας απέδειξαν ότι τίποτε δεν κατακτιέται χωρίς θυσίες, αλλά και ότι κανένας αγώνας, καμία θυσία δεν πάει χαμένη”.