Σπάρτη: Συλλήψεις μελών εγκληματικής οργάνωσης για απάτες

φωτό αρχείου

Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα του τμήματος ασφάλειας Σπάρτης εννέα περιπτώσεις απατών και αποπειρών αυτών σε Λακωνία και Μεσσηνία.

Συγκεκριμένα στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης αστυνομικοίσυνέλαβαν προχθές δύο αλλοδαπούς, ένα 28χρονο και μια 30χρονη. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, απάτη και απόπειρες απατών, η οποία περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς τους.

Ειδικότερα, ύστερα από εμπεριστατωμένη αστυνομική διερεύνηση που διεξήχθη,  εξακριβώθηκε ότι είχε συσταθεί εγκληματική οργάνωση και ενεργώντας με συγκεκριμένη μεθοδολογία, εξαπατούσαν ηλικιωμένα κυρίως άτομα, παραθέτοντάς τους ψευδή στοιχεία ως αληθή, με σκοπό το παράνομο περιουσιακό όφελος.

Πιο συγκεκριμένα, καλούσαν προσποιούμενους τους ιατρούς και με το πρόσχημα ότι συγγενικό τους πρόσωπο είχε εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του, απαιτούσαν χρηματικά ποσά ή τιμαλφή για την κάλυψη εξόδων νοσηλείας τους. Ακολούθως, αφού κατάφερναν να πείσουν τους παθόντες, είτε τους υποδείκνυαν συγκεκριμένο σημείο για να αφήσουν τα χρήματα/τιμαλφή, είτε μετέβαιναν στις οικίες τους, προκειμένου να τα παραλάβουν.

Προχθές (3/8) το βράδυ μετά από οργανωμένη επιχείρηση, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Σπάρτης εντόπισαν τους ανωτέρω αλλοδαπούς να έχουν μεταβεί σε κάδο απορριμμάτων που είχαν υποδείξει σε ημεδαπό, προκειμένου να παραλάβουν χρήματα και στη συνέχεια τους συνέλαβαν.

Από τη μέχρι στιγμής αστυνομική έρευνα, εξακριβώθηκε ότι κατά το χρονικό διάστημα από 21/6 έως και την 3/8 ο 28χρονος και η 30χρονη, μαζί με άγνωστους συνεργούς τους, στη Σπάρτη, τους Μολάους και στην Καλαμάτα διέπραξαν συνολικά έξι περιπτώσεις απατών και τρεις περιπτώσεις αποπειρών απάτης. Από την εγκληματική τους δράση είχαν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά τις 29.000 ευρώ.

Τέλος, σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι τους βρέθηκαν 6.050 ευρώ, τρία κινητά τηλέφωνα, τρεις κάρτες τραπέζης και κάρτες sim.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης, ενώ η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Σπάρτης, για την  ταυτοποίηση των συνεργών των ανωτέρω και την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.