Σπάρτη: Συνέδριο για την εδαφική διάβρωση

afisa

afisa

Οι δράσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την προστασία των εδαφών έναντι της διάβρωσης, μέσω του έργου SoilProLife+, θα παρουσιαστούν σε συνέδριο που διοργανώνεται τη Δευτέρα 13 Οκτωβρίου στη Σπάρτη.

Πρόκειται για το 2ο Συνέδριο του έργου SoilPro του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Life+. Η έναρξη θα γίνει στις 18.00΄ με ομιλία του περιφερειάρχη κ. Τατούλη, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνουν η αντιπεριφερειάρχης κ. Τζανετέα και ο εντεταλμένος σύμβουλος Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων κ. Απόστολος Παπαφωτίου.

Στη συνέχεια ο καθηγητής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Κωνσταντίνος Κυριακόπουλος θα αναλύσει τους παράγοντες που επηρεάζουν τη διάβρωση του εδάφους, εστιάζοντας στην περίπτωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Θα ακολουθήσει παρουσίαση οπτικοακουστικού υλικού και ακολούθως ο σύμβουλος Περιφερειακής Πολιτικής κ. Κωνσταντίνος Γαλιώτος θα αναφερθεί στη συνολική θεώρηση και συστημική προσέγγιση του SoilProLife+ και τις δράσεις στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Στη συνέχεια οι κ.κ. Κωνσταντίνος Καραμπουρνιώτης και Παύλος Φιλιππίδης της Living Prospects Ltd θα παρουσιάσουν ένα σχέδιο πολιτικών και παρεμβάσεων για τον περιορισμό της εδαφικής διάβρωσης σε επιλεγμένες περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου, αναφερόμενοι επίσης σε μέτρα και μηχανισμούς χρηματοδότησης. Οι εργασίες του συνεδρίου θα ολοκληρωθούν με συζήτηση.

Τόπος διεξαγωγής είναι το ξενοδοχείο “Sparta Inn”.