Σπάρτη: Συνελήφθησαν οι ληστές με τα κατσαβίδια και τα μαχαίρια

Έξι άνδρες ηλικίας από 20 έως 44 ετών συνελήφθησαν χθες στη Σπάρτη και σε τοπικές κοινότητες του οικείου δήμου κατηγορούμενοι για ληστείες σε σπίτια και για μία περίπτωση κλοπής και εμπρησμού οχήματος.

Οι συλληφθέντες, σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, το βράδυ της Κυριακής μπήκαν σε σπίτι σε τοπική κοινότητα του δήμου Σπάρτης και με τη χρήση σωματικής βίας και την απειλή μαχαιριού ακινητοποίησαν τους ενοίκους αποσπώντας τους χρήματα και κόσμημα.

Κατηγορούνται ακόμη ότι στις 20/2 πάλι είχαν μπει σε σπίτι και απειλώντας με κατσαβίδι έκλεψαν χρήματα.

Όπως και τις πρώτες πρωινές ώρες της 14ης Φεβρουαρίου, όταν πάλι χρησιμοποιώντας μαχαίρι ως φόβητρο είχαν εισβάλει και αφαιρέσει λεφτά από σπίτι.

Επιπλέον, κατά το χρονικό διάστημα από 1/2 έως 14/2 είχαν κλέψει από τοπική κοινότητα του δήμου Τρίπολης επιβατηγό όχημα, το οποίο εγκατέλειψαν την 14/2 σε αγροτική περιοχή της Σπάρτης αφού προηγουμένως το έκαψαν.

Η εγκληματική της δράση απέφερε στη συμμορία συνολική λεία που ξεπερνά τις 20.000 ευρώ. Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για ληστεία, κλοπή και εμπρησμό. Θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης.