Σπάρτη: Το πρόγραμμα εορτασμού της εθνικής επετείου

parelasi 28 Oktwvriou (79)

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα εκδηλώσεων για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 στην πρωτεύουσα της Λακωνίας.
Ο χαιρετισμός της ημέρας, ανήμερα την Τετάρτη 28η Οκτωβρίου, θα ξεκινήσει στις 7.30′ με χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες των εκκλησιών. Στις 10.00′ θα ξεκινήσει η δοξολογία στο μητροπολιτικό ναό, στην οποία θα χοροστατήσει ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος. Τη δοξολογία θα παρακολουθήσουν οι σημαιοφόροι των σχολείων. Εν συνεχεία θα γίνει ανάκρουση του εθνικού ύμνου και θα ακολουθήσει ομιλία από τον Ελένη Δαράκη, διευθύντρια του 2 δημοτικού σχολείου Σπάρτης. Στις 10.45′ στο κενοτάφιο του Λεωνίδα θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση. Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων και τήρηση ενός λεπτού σιγής προς τιμή και μνήμη των ενδόξων νεκρών.

Λόγω των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού οι φετινές εκδηλώσεις θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις και οι καταθέσεις στεφάνων θα πραγματοποιηθούν με περιορισμένο αριθμό ατόμων για λόγους δημόσιας υγείας. Επίσης, δεν θα πραγματοποιηθούν οι μαθητικές και στρατιωτικές παρελάσεις.