Σπάρτη: Φωτογραφική έκθεση για τη ζωή των παιδιών στη δομή φιλοξενίας στη Ριτσώνα

Αυτόν τον Σεπτέμβριο η ομάδα “Activate Now//Ενεργοποίηση Τώρα” διοργανώνει στο Παλιό Μεταξουργείο Σπάρτης σειρά σημαντικών εκδηλώσεων με θεματικό τίτλο “Ανθρώπινες Παλίρροιες”.

Το Σάββατο 1/9 μέχρι και το Σάββατο 6 Οκτωβρίου σε συνδιοργάνωση με τη Λέσχη Φωτογραφίας Σπάρτης θα παρουσιάσει τη μεγάλη έκθεση φωτογραφίας του Βασίλη Νίκα με τίτλο “Τα παιδιά της Ριτσώνας”, ενώ 3 και 4 Σεπτεμβρίου στον ίδιο χώρο ο φωτογράφος, γνωστός για την εξαιρετική του διδασκαλία, θα πραγματοποιήσει δωρεάν σεμινάριο φωτογραφίας.

Η έκθεση φωτογραφίας του Βασίλη Νίκα είναι το δημιουργικό και εξαιρετικά τρυφερό αποτέλεσμα του φωτογράφου να αποδώσει τη ζωή των παιδιών στη δομή φιλοξενίας προσφύγων στη Ριτσώνα της Εύβοιας. Με τη ματιά του μας “ανοίγει” τον κόσμο των παιδιών και πέρα από τις κοινοτυπίες αναφέρεται στην κατοίκηση, το παιχνίδι, την αγάπη, τις δυσκολίες, το ξεπέρασμα ή όχι των ορίων. Η έκθεση πρωτοπαρουσιάστηκε το 2018 και έχει φιλοξενηθεί σε πολλούς σημαντικούς εκθεσιακούς χώρους της χώρας μας. Για τη σημασία του κοινωνικού έργου στη Ριτσώνα, η γιαπωνέζα σκηνοθέτιδα Fuyuko Mochizuki δημιούργησε το 2016 το ντοκιμαντέρ με τίτλο “In the Eyes of Children”, που παρουσιάστηκε με επιτυχία σε σημαντικά διεθνή φεστιβάλ.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου και ώρα 21.00′ από τον ίδιο τον Β. Νίκα, ο οποίος και θα ξεναγήσει το κοινό.

Ώρες και ημέρες λειτουργίας της έκθεσης: 19.30′ – 23.30′ κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή και 21.00′ – 23.00′ κάθε Πέμπτη στο Παλιό Μεταξουργείο Σπάρτης (Κων/νου Παλαιολόγου 29-31). Ώρες σεμιναρίου 18.00′ – 21.00′.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.