Σπάρτη: Χριστουγεννιάτικοι ύμνοι από τη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής

Το απόγευμα του Σαββάτου 17 Δεκεμβρίου η ιερά μητρόπολη και η νεοσύστατη σχολή βυζαντινής μουσικής της τοπικής εκκλησίας συνδιοργάνωσαν συναυλία χριστουγεννιάτικων ύμνων στη Στέγη Νεότητος Σπάρτης.

Αρχικά τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε ο κ. Παναγιώτης Χρόνης, υπεύθυνος της σχολής και πρωτοψάλτης στον ιερό ναό αγίου Σπυρίδωνος Σπάρτης, ο οποίος ευχαρίστησε τον σεβασμιώτατο μητροπολίτη κ. Ευστάθιο αφενός για την τιμή που έκανε στο πρόσωπό του να του αναθέσει τη διεύθυνση της σχολής, αφετέρου για το ανύστακτο ενδιαφέρον του όσον αφορά τη λειτουργία και την εξέλιξη της σημαντικής αυτής προσπάθειας.

Αμέσως μετά τον λόγο πήρε ο ιεροκήρυκας της ιεράς μητροπόλεως και υπεύθυνος του Γραφείου Νεότητας πανοσ. αρχιμανδρίτης π. Ευστάθιος Πορφύρης, ο οποίος αναφέρθηκε στο πραγματικό νόημα της δεσποτικής εορτής των Χριστουγέννων.

Ακολούθησε η απόδοση των ύμνων από τη χορωδία της σχολής βυζαντινής μουσικής υπό τη διεύθυνση του κ. Χρόνη, ενώ σολίστ ήταν ο αιδεσιμολογιώτατος πρωτοπρεσβύτερος π. Βασίλειος Καπερώνης, εφημέριος Βλαχιώτη.

Κατακλείοντας την αξιόλογη εκδήλωση ο σεπτός ποιμενάρχης μας κ. Ευστάθιος συνεχάρη τον κ. Χρόνη και όλους τους συμμετέχοντες, ενώ ευχήθηκε η σχολή στο μέλλον να αναδείξει πολλούς αξιόλογους θεράποντες της βυζαντινής μουσικής, που θα διακονήσουν τα αναλόγια των ιερών ναών.

πηγή: immspartis.gr