Σπάρτη: Όσα πρέπει να γνωρίζετε για το νέο σύστημα αποκομιδής απορριμμάτων

Από το βράδυ της Πέμπτης 11 Φεβρουαρίου θα ξεκινήσει η αποκομιδή απορριμμάτων από τους κάδους που έχουν διανεμηθεί στους κατοίκους της οδού Κων. Παλαιολόγου, σύμφωνα το νέο πρόγραμμα διαχείρισης αστικών στερεών απορριμμάτων (διαλογή στην πηγή, αποκομιδή πόρτα-πόρτα).

Η αποκομιδή θα γίνεται σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα, όπως έχει ήδη κοινοποιηθεί:

ΗΜΕΡΕΣ- ΩΡΕΣ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗΣ

Σπάρτη – κέντρο πόλης

ΚΑΔΟΙ ΜΕ ΚΙΤΡΙΝΟ ΚΑΠΑΚΙ

ΚΑΔΟΙ ΜΕ ΜΠΛΕ ΚΑΠΑΚΙ

ΚΑΔΟΙ ΚΑΦΕ ΧΡΩΜΑΤΟΣ

(ΧΑΡΤΙ – ΧΑΡΤΟΝΙ)

(ΠΛΑΣΤΙΚΑ)

(ΟΡΓΑΝΙΚΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΥΠΟΛΕΙΜΜΑ)

Τρίτη, μετά τις 21:00

Πέμπτη, μετά τις 21:00

Σάββατο, μετά τις 14:00

Παρασκευή μετά τις 21:00

Καθημερινά:

Κυριακή έως Παρασκευή, μετά τις 21:00

Σάββατο, μεταξύ 15:00 έως 17:00

Ως εκ τούτου, οι υπάρχοντες πράσινοι και μπλε κάδοι που βρίσκονται επί της ανωτέρω οδού θα αποσυρθούν το πρωί της Πέμπτης 11/2.

Κάδοι σε κοινόχρηστη χρήση (αντίστοιχου χρώματος για τα παραπάνω υλικά) θα τοποθετηθούν σε σημείο κοντά στο στάδιο Σπάρτης (οδός Τριακοσίων) και επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως (παραπλεύρως Β΄ Γυμνασίου – Λυκείου).

Επίσης κοινόχρηστοι κάδοι σε μορφή κώδωνα μπλε χρώματος (για γυάλινες συσκευασίες) και βυσσινί χρώματος (για αλουμίνιο και σιδηρούχες συσκευασίες), με ειδικές οπές για τα αντίστοιχα υλικά συσκευασιών, θα τοποθετηθούν στα παραπάνω σημεία, όπως και σε κεντρικά σημεία της οδού Κων/νου Παλαιολόγου.

Υπενθυμίζεται ότι κάθε κάδος είναι αριθμημένος και έχει παραχωρηθεί στον υπεύθυνο κάθε οικίας – πολυκατοικίας – καταστήματος, όπου και ανήκει. Οι κάδοι με φροντίδα του υπεύθυνου θα βγαίνουν για αποκομιδή των απορριμμάτων τις κατάλληλες ώρες/ημέρες και ύστερα θα επιστρέφουν στον ιδιωτικό χώρο τοποθέτησης.