Σπάρτη: 2 & 3 Δεκεμβρίου στο Πανεπιστήμιο το 13ο Πολυθεματικό Ιατρικό Συνέδριο

Στις 2 και 3 Δεκεμβρίου θα διεξαχθεί στο αμφιθέατρο της Σχολής Επιστημών Ανθρώπινης Κίνησης και Ποιότητας Ζωής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου το 13ο Πολυθεματικό Ιατρικό Συνέδριο. «Ελπίδα μας είναι πως η διοργάνωση θα αποτελέσει για άλλη μία χρονιά πυρήνα ενημέρωσης και σημείο αναφοράς στη διάχυση και προαγωγή των επιστημονικών εξελίξεων αλλά και στη γέννηση αποδοτικών συνεργασιών. Στόχος μας είναι η ευαισθητοποίηση της επιστημονικής κοινότητας και της κοινωνίας στα θέματα σωματικής και ψυχικής υγείας που απασχολούν τους λειτουργούς και τους πολίτες», σημειώνει ο διοργανωτής Ιατρικός Σύλλογος Λακωνίας και οι συνδιοργανωτές Δήμος Σπάρτης και Νομικό Πρόσωπο Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Παιδείας.

Πρόκειται για την κορυφαία επιστημονική εκδήλωση του Ιατρικού Συλλόγου Λακωνίας, ο οποίος, με παρακαταθήκη την εμπειρία προηγούμενων διοργανώσεων και με σαφή γνώση των υγειονομικών θεμάτων που αντιμετωπίζει η Πελοπόννησος αλλά και ολόκληρη η χώρα, επιμένει παρά τις δύσκολες συνθήκες να διοργανώνει σε ετήσια βάση το συνέδριο.

Η κήρυξη των εργασιών θα γίνει από τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου κ. Μ. Βλασταράκο, ο οποίος τιμά με την παρουσία του το συνέδριο επί σειρά ετών. Στο επιστημονικό πρόγραμμα συμμετέχουν διακεκριμένοι επιστήμονες και πανεπιστημιακοί δάσκαλοι από Ιατρικές Σχολές της χώρας. Η ομιλία της τελετής έναρξης, την Παρασκευή 2/12 και ώρα 20.00′, θα πραγματοποιηθεί από τον καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Κ.Ι. Γουργουλιάνη με τίτλο «Φυματίωση, μετανάστευση και πολιτισμός: Παράλληλες ιστορίες».

Εξάλλου το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου στις 18.00′ θα δοθεί διάλεξη από την καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής Αθηνών κ. Μ. Μαλλιώρη στην οποία προσκαλούνται να συμμετέχουν γονείς και εκπαιδευτικοί, προκειμένου να ενημερωθούν και να προβληματιστούν πάνω στο εξαιρετικά ευαίσθητο θέμα «Ανίχνευση ψυχικής νόσου εφήβων στην ΠΦΥ». Τη διάλεξη θα συντονίσει ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας κ. Γ. Παπαδάκος.