Σπείρα διέπραττε κλοπές σε οχήματα

diarrixi aytokinitou

diarrixi aytokinitou

Εξαρθρώθηκε, ύστερα από συστηματική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Νεάπολης, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν διαρρήξεις-κλοπές, ενώ εξιχνιάστηκαν συνολικά τριάντα περιπτώσεις κλοπών και απόπειρες σε οχήματα, οι οποίες είχαν γίνει στην ευρύτερη περιοχή της Μονεμβάσιας και του Ευρώτα.

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν την Πέμπτη 20/2, στο πλαίσιο διενέργειας αστυνομικής επιχείρησης στην ευρύτερη περιοχή της Λακωνίας, τρεις Βούλγαροι, ηλικίας 21, 19 και 37 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος. Η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει ακόμα μία 15χρονη ομοεθνή τους, η οποία κατηγορείται για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας του ΑΤ Νεάπολης και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, εξακριβώθηκε ότι τα παραπάνω άτομα, τουλάχιστον από τις αρχές Ιανουαρίου 2014 έως και τη σύλληψή τους, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό τη διάπραξη κλοπών. Από την πρόοδο της έρευνας προέκυψε ότι είχαν διαπράξει στην ευρύτερη περιοχή της Μονεμβάσιας και του Ευρώτα Λακωνίας τριάντα διαρρήξεις-κλοπές σε οχήματα, απ’ όπου είχαν αφαιρέσει ηλεκτρονικές συσκευές, χρήματα, γεωργικά εργαλεία, μηχανήματα, ποσότητα καυσίμων, τμήματα εξαρτημάτων, καθώς και προσωπικά αντικείμενα και έγγραφα. Από την εγκληματική τους δράση είχαν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος που η συνολική του αξία ξεπερνά τις 4.300 ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες. Μέρος των αντικειμένων που είχαν αφαιρεθεί βρέθηκαν και αποδόθηκαν στους κατόχους τους.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Γυθείου, ο οποίος τους παρέπεμψε στον ανακριτή.

Οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.