Σπουδαία διάκριση για το λακωνικό ελαιόλαδο: Δύο Χρυσά Βραβεία στον Διεθνή Διαγωνισμό του Λονδίνου

Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Λακωνίας ΑΕ κέρδισε δύο Χρυσά Βραβεία στον Διεθνή Διαγωνισμό Ελαιολάδου του Λονδίνου για το έτος 2019 (London International Olive Oil Competition 2019) στην κατηγορία της οργανοληπτικής εξέτασης.

Ο αριθμός των δειγμάτων που συμμετείχαν στον διαγωνισμό ήταν 433 από είκοσι διαφορετικές χώρες και κρίθηκαν από δεκαέξι κριτές που προέρχονταν από δώδεκα κράτη (Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Τουρκία, Αυστραλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Ελβετία κ.ά.).

Οι συμμετοχές μας αφορούσαν:

√ Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο με την εμπορική επωνυμία “DORIAN” ή “ΔΩΡΙΚΟ” που διατίθεται εδώ και 25 χρόνια στην ελληνική αγορά αλλά και σε χώρες του εξωτερικού.

√ Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης ΛΑΚΩΝΙΑ (PGI LAKONIA), το οποίο έχει τοποθετηθεί στην αγορά της Νέας Υόρκης και σε delicatessen σημεία εμπορίας.

“Τα ελαιόλαδα που επέλεξε το Χημείο της ΕΑΣ Λακωνίας για την τυποποίηση των δύο ετικετών που συμμετείχαν στον διαγωνισμό προήλθαν αποκλειστικά και μόνο από το νομό Λακωνίας και εδώ αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους λάκωνες ελαιοκαλλιεργητές και ελαιοτριβείς” σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΕΑΣΛ και συνεχίζει: “Ο Διεθνής Διαγωνισμός του Λονδίνου αποτελεί έμπρακτη επιβεβαίωση της προσπάθειας που λαμβάνει χώρα στην ΕΑΣ Λακωνίας και έχει ως γνώμονα την προσήλωση στην ποιότητα και την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του λακωνικού ελαιολάδου. Είναι σίγουρο ότι η διάκριση αυτή θα συντελέσει στην αύξηση της αναγνωσιμότητας και ανταγωνιστικότητας του επώνυμου τυποποιημένου λακωνικού Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιολάδου”.