Σπουδαία δωρεά Δανού φιλέλληνα στο Μουσικό Σχολείο Σπάρτης

Μια πολύ σημαντική δωρεά δέχθηκε το Μουσικό Σχολείο Σπάρτης από τον κ. Ηλία Γρηγόρη, φίλο και εντολοδόχο του δανού Kjeld Kjelsen.

Αυτή περιλαμβάνει ένα πιάνο με ουρά Hindsberg, με τα συνοδευτικά του, δύο ηχεία Horn System, με τον ενισχυτή τους, πλούσια συλλογή cd ευρωπαϊκής λόγιας μουσικής (περί τα 1000), καθώς και βιβλία με παρτιτούρες.

Ο Kjeld Kjelsen γεννήθηκε στην Κοπεγχάγη στις 15/12/1943. Εργάστηκε σε νοσοκομείο της γενέτειράς του ως χειριστής φωτογράφος μικροσκοπίου. Από τα παιδικά του χρόνια ασχολήθηκε ερασιτεχνικά με τη μουσική. Σε νεαρή ηλικία αγόρασε το πιάνο του. Χόμπι του ήταν η μουσική και η φωτογραφία.

Ταξίδευε στην Ελλάδα και είχε μαγευτεί από την ομορφιά της. Ιδιαίτερα αγάπησε τη Λακωνία. Έτσι, όταν το 1993 συνταξιοδοτήθηκε, εγκαταστάθηκε στην Καλλονή του δήμου Θεραπνών, κοντά στα Χρύσαφα. Μέχρι το τέλος της ζωής του, στις 12/9/2018, ασχολήθηκε εντατικά με τη μουσική και τη φωτογραφία.

Ο κ. Γρηγόρης, με τη δωρεά αυτή στο σχολείο, εκπλήρωσε μία από τις τελευταίες επιθυμίες του εκλιπόντος.

“Τον ευχαριστούμε και τον ευγνωμονούμε από καρδιάς. Πολλά θα ωφεληθούμε από τη γενναιόδωρη προσφορά του” αναφέρει σε ευχαριστήρια ανακοίνωσή του ο διευθυντής του Μουσικού Γυμνασίου Σπάρτης κ. Ιωάννης Δημόπουλος.