Στάχτη 750 στρέμματα στο Δήμο Ανατολικής Μάνης

pyrkagia

pyrkagia

Την Παρασκευή 1/8 και ώρα 20.05′ εκδηλώθηκε πυρκαγιά στην περιοχή Πάλυρος, η οποία επεκτάθηκε στις περιοχές Πόρτο Κάγιο – Μιανές – Κοκκινόγεια του δήμου Ανατολικής Μάνης.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αρεόπολης κινητοποιήθηκε άμεσα με πέντε υδροφόρα και δύο υπηρεσιακά επιβατηγά οχήματα, συνεπικουρούμενη και από ισχυρότατες δυνάμεις της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Πελοποννήσου και Αττικής (συνολικά είκοσι δύο οχήματα με σαράντα τέσσερις άνδρες πλήρωμα). Ακόμη κινητοποιήθηκε άμεσα ομάδα πεζοπόρου επτά ανδρών από την ΠΕΠΥΔ Πελοποννήσου και ομάδα πεζοπόρου δεκαέξι ανδρών από την 1η ΕΜΑΚ Αθηνών. Επίσης, τις πυροσβεστικές δυνάμεις συνέδραμε σημαντικά και σε αυτήν την πυρκαγιά ο δήμος Ανατολικής Μάνης, με διάθεση υδροφόρων οχημάτων και υπαλλήλων των υπηρεσιών του. Επικεφαλής της επιχείρησης ήταν ο διοικητής της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Πελοποννήσου κ. Κωνσταντίνος Γιόβας.

Η πυρκαγιά τέθηκε τελικά υπό έλεγχο το πρωί της Κυριακής 3/8 και κατασβέστηκε πλήρως στις 20.55′ της ίδιας ημέρας. Συνολικά κατέκαψε περίπου 750 στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης.

Τα αίτια ερευνώνται από το ανακριτικό γραφείο της ΠΥ, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού.