Το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου η Λέσχη Φωτογραφίας Σπάρτης είχε την ιδιαίτερη τιμή να φιλοξενήσει τον γνωστό φωτογράφο Στέλιο Ευσταθόπουλο.

Το απόγευμα του Σαββάτου ο επίτιμος καλεσμένος έκανε εκτενή αναφορά στη φωτογραφία δρόμου, με παρουσίαση γνωστών φωτογράφων, προβολή και σχολιασμό φωτογραφιών του ιδίου, καθώς και ανοικτή συζήτηση για θέματα που αφορούν στο συγκεκριμένο είδος φωτογραφίας.

Eystathopoulos Stelios (1)Το πρωί της Κυριακής πραγματοποιήθηκε φωτογραφική εξόρμηση στην πόλη της Σπάρτης, όπου τα μέλη της Λέσχης είχαν τη μοναδική ευκαιρία να φωτογραφίσουν δίπλα στον καταξιωμένο φωτογράφο. Ο κ. Ευσταθόπουλος έδωσε πρακτικές συμβουλές, τόσο αισθητικά όσο και σε τεχνικά ζητήματα, ενώ έδειξε στην πράξη πώς βλέπει μέσα από τον φακό της φωτογραφικής του μηχανής τις καθημερινές, συναρπαστικές ή μη, στιγμές ζωής της πόλης μας.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας έγινε προβολή προσωπικών φωτογραφιών των μελών με θέμα τη φωτογραφία δρόμου και πραγματοποιήθηκε αναλυτικός σχολιασμός από τον κ. Ευσταθόπουλο για καθεμία φωτογραφία χωριστά.

Το διήμερο αυτό σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της προετοιμασίας των μελών για τη μεγάλη ετήσια έκθεση της ΛΕΦΩΣ με θέμα τη φωτογραφία δρόμου, η οποία θα πραγματοποιηθεί τον προσεχή Ιούλιο.