Στήριξη στους αγρότες και από την Ένωση Επιχειρηματιών Μονεμβασίας

Την αμέριστη συμπαράστασή της στον αγώνα των αγροτών δηλώνει η Ένωση Επιχειρηματιών Μονεμβασίας με την ακόλουθη ανακοίνωση, η οποία κάνει κάνει λόγο για αναγκαία συσπείρωση όλων των έντιμα βιοποριζόμενων ελλήνων:

“Η χώρα μας, η κοινωνία μας, οι οικογένειες και τα σπιτικά μας βάλλονται για πολλοστή φορά από ένα νέο κύμα φόρων κι ένα νέο χειρότερο από τα προηγούμενα ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Κάθε νέα πολιτική αρχή, θέλοντας να κρύψει την ανικανότητά της να δώσει πραγματικές, αξιόπιστες και μόνιμες λύσεις στο οικονομικό ζήτημα της νεότερης Ελλάδος, επιλέγει τον εύκολο δρόμο των οριζόντιων περικοπών του εισοδήματος των πολιτών της.

Κάθε νέα κυβέρνηση πολύ γρήγορα επιτυγχάνει να γίνει χειρότερη από την αμέσως προηγούμενη.

Το εκάστοτε πολιτικό κατεστημένο, ασχέτου χρώματος και ταμπέλας, είναι στην πραγματικότητα ανθελληνικό και ως στόχο έχει την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των δανειστών. Για το λόγο αυτό, και για πολλούς ακόμα, προσπαθεί σε κάθε ευκαιρία να διαιρέσει την ελληνική κοινωνία, στοχοποιώντας κλάδους ή συντεχνίες.

Σήμερα όλες οι κοινωνικές ομάδες πλήττονται το ίδιο και όλες οι συντεχνιακές ομάδες έχουν ανάγκη η μία την άλλη.

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες δεν είναι φοροφυγάδες, οι γιατροί δεν είναι φακελάκηδες, οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν είναι τεμπέληδες, οι αγρότες δεν είναι λαμόγια, οι άνεργοι δεν επέλεξαν να μένουν ανενεργοί κ.ο.κ. Ο μέσος έλληνας, ό,τι εργασία κι αν κάνει, σε όποια θέση κι αν βρίσκεται, υποφέρει το ίδιο, περνά το ίδιο δύσκολα, φορολογείται το ίδιο ασύστολα και πεθαίνει εξίσου φτωχός.

Σήμερα, που οι αγρότες της Ελλάδος και της Λακωνίας ειδικότερα είναι στην πρώτη γραμμή και ζητούν συμπαράσταση και κατανόηση για το δίκαιο αγώνα τους, εμείς οι επαγγελματίες, οι έμποροι, οι βιοτέχνες, οι ξενοδόχοι, το σύνολο της παραγωγικής τάξης της Μονεμβάσιας στέκουμε αλληλέγγυοι στο πλευρό τους.

Συμπάσχουμε στον πόνο τους, συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις τους, συστρατευόμαστε στον αγώνα τους. Ο αγώνας είναι κοινός και αφορά το σύνολο των έντιμα βιοποριζόμενων ελλήνων.

Μονάχα ενωμένοι και δυναμικά θα μπορέσουμε όλοι μαζί να αντιμετωπίσουμε την επερχόμενη λαίλαπα και να διασφαλίσουμε ένα μέλλον για τις επόμενες γενεές”.