Στήριξη στους σπουδαστές του ΤΕΙ και από τον Εμπορικό Σύλλογο Σπάρτης

Emporikos Sylloggos Spartis

Emporikos Sylloggos Spartis

Ενημερωτική σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 30/10 στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Σπάρτης με αφορμή επιστολή των φοιτητών του τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής του ΤΕΙ Πελοποννήσου και την έκκλησή τους προς τους φορείς της πόλης μας να παρέμβουν προκειμένου να σταματήσει η υποβάθμιση και η απαξίωση του ιδρύματος.

Στη σύσκεψη μετείχαν το διοικητικό συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Σπάρτης, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λακωνίας κ. Νικόλαος Μηνακάκης, ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Λακωνίας κ.κ. Σωτήρης Ροϊνός και Σωτήρης Ηλιόπουλος, ο πρόεδρος και το ΔΣ του Συλλόγου Ιδιοκτητών Επιχειρήσεων Μαζικής Εστίασης Σπάρτης κ. Βασίλειος Τσαρούχας και αρκετοί επιχειρηματίες της πόλης μας.

Παρών ήταν και ο πρόεδρος των φοιτητών κ. Ηρακλής Παντόπουλος, ο οποίος ενημέρωσε για τα προβλήματα του τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής που προκαλεί η έλλειψη μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού και η αλλαγή του προγράμματος σπουδών με κατάργηση πολλών εργαστηρίων. Όπως έχει επανειλημμένα τονιστεί, η εξέλιξη αυτή μειώνει την αξία του πτυχίου, περιορίζει τις γνώσεις των σπουδαστών, αποδυναμώνει και τελικά υποβαθμίζει όλο το τμήμα.

Εκφράστηκε έντονος προβληματισμός και ανησυχία από όλους τους παρευρισκόμενους για τη «μεθοδευμένη» υποβάθμιση του τεχνολογικού ιδρύματος της πόλης μας, που προσφέρει αφενός επιστημονική κατάρτιση και μόρφωση στα παιδιά, αλλά δίνει και ανάσα επιβίωσης στη χειμάζουσα οικονομία του τόπου μας.

Ο Εμπορικός Σύλλογος “καλεί τους βουλευτές του νομού, την αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας, το δήμαρχο Σπάρτης και το σεβασμιώτατο μητροπολίτη κ. Ευστάθιο, που πάντα πρωτοστατεί σε θέματα πολιτισμού και προόδου, καθώς και όλους τους φορείς της πόλης μας, να κινητοποιηθούν άμεσα και μεθοδικά ώστε να αντιμετωπιστούν τα όποια προβλήματα, με σκοπό καταρχάς να αποτρέψουμε την υποβάθμιση και στη συνέχεια να προκαλέσουμε την αναβάθμιση του τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής, εξασφαλίζοντας την απρόσκοπτη λειτουργία του”. Τέλος, καλεί όλους τους συλλόγους του τόπου μας και τις ενώσεις προσώπων, τους φοιτητές, αλλά και κάθε πολίτη ξεχωριστά, να συνταχθούν σε κοινό αγώνα για τον ίδιο σκοπό.

Η ύπαρξη, η λειτουργία και η πρόοδος των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της Σπάρτης είναι ευθύνη όλων μας”, εκτιμούν οι έμποροι της πόλης.