Στήριξη στο Μουσικό Σχολείο από το Ίδρυμα “Σταύρος Νιάρχος”

Mousiko Sxoleio Spartis

Mousiko Sxoleio Spartis

Με χαρά και απέραντες ευχαριστίες δέχτηκε το Μουσικό Σχολείο Σπάρτης στις 8 Μαΐου το πρώτο μέρος της δωρεάς μουσικών οργάνων από το Ίδρυμα “Σταύρος Νιάρχος”.

Το ίδρυμα, σε μια γενναιόδωρη κίνηση αναγνώρισης των φορέων που παράγουν πολιτισμό στην Ελλάδα,κατά τη σχολική χρονιά 2014-15 προχώρησε σε δωρεές προς τα Μουσικά Σχολεία της Ελλάδας, ανάλογη προς τα αιτήματα και τις ανάγκες του καθενός από αυτά. Για το σκοπό αυτό η υπεύθυνη στον τομέα κ. Ελίνα Κλαριδοπούλου είχε επισκεφθεί τον περασμένο Οκτώβριο το Μουσικό Σπάρτης, ανίχνευσε με το δικό της τρόπο τις ιδιαίτερες ανάγκες του και μετά από συζητήσεις με τη διεύθυνση και τους καθηγητές μουσικής προέβη σε δωρεά ύψους 40.978 ευρώ προς το σχολείο. Οι απαιτήσεις του ιδρύματος είναι οι ελάχιστες, δηλαδή να τοποθετηθεί στο εσωτερικό του σχολείου αναμνηστική πλακέτα δωρεάς και να χρησιμοποιηθούν αυτά προς βελτίωση της μουσικής εκπαίδευσης στη χώρα μας.

Το Μουσικό Σχολείο Σπάρτης απευθύνει την ευγνωμοσύνη του στο Ίδρυμα “Σταύρος Νιάρχος” και δεσμεύεται να αξιοποιήσει αυτή τη δωρεά επ’ ωφελεία της μουσικής εκπαίδευσης των μαθητών του και όχι μόνον. “Ιδιαίτερα μετά την εδραίωσή του στο δικό του κτιριακό συγκρότημα, στην περιοχή Κλαδά, με τις κατάλληλες υποδομές και την αποτελεσματική φύλαξη των μουσικών αυτών οργάνων, υπόσχεται να τα αναδείξει σε ειδικά προσαρμοσμένη για την απόδοση ευχαριστιών προς το ίδρυμα πολιτιστικήεκδήλωση”, δεσμεύεται η διευθύντρια του σχολείου κ. Αγγελική Αργειτάκου.

Προθεσμία αιτήσεων για το Μουσικό Γυμνάσιο

Να σημειωθεί ότι το Μουσικό Σχολείο Σπάρτης δέχεται από 10 έως 31 Μαΐου 2015 αιτήσεις των αποφοίτων των δημοτικών σχολείων Σπάρτης και ευρύτερης περιοχής της Λακωνίας για την εισαγωγή τους στην α΄τάξη του Μουσικού Γυμνασίου Σπάρτης. Τις αιτήσεις θα προμηθευτούν οι μαθητές από το δημοτικό τους σχολείο ή από το ίδιο το Μουσικό Σχολείο Σπάρτης.

Οι γονείς των μαθητών της στ΄ τάξης πρέπει να γνωρίζουν ότι στα Μουσικά Σχολεία διδάσκονται όλα τα υποχρεωτικά μαθήματα, όλων των γενικών σχολείων και πέραν τούτων τα μουσικά μαθήματα, που ανοίγουν τους ορίζοντες για όλα τα είδη της μουσικής στους νέους μαθητές.

Οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου δικαιούνται σίτισης και δωρεάν μεταφοράς από και προς το σχολείο. Στις μέρες μας η δωρεάν παροχή μουσικών μαθημάτων δεν είναι μόνο ένα οικονομικό όφελος για κάθε οικογένεια, αλλά κυρίως ένα ψυχολογικό εφόδιο για τη συναισθηματική θωράκιση των νέων κατά του άγχους και της μοναξιάς στην κρίσιμη περίοδο της εφηβείας.

Σύντομα το Μουσικό Σχολείο Σπάρτης θα έχει το δικό του ιδιόκτητο βιοκλιματικό κτίριο στου Κλαδά, δίπλα στο ΤΕΙ Σπάρτης. Περισσότερες πληροφορίες στο σχολείο, Κιλκίς 7, στη Σπάρτη. Τηλέφωνο επικοινωνίας 27310 89069.