Σταθερά προσανατολισμένος στην ανάπτυξη ο Δήμος Ευρώτα

diimerida dimos Eyrota

diimerida dimos Eyrota

Την Παρασκευή και το Σάββατο 20-21 Ιουνίου ο δήμος Ευρώτα, σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Πάρνωνα, διοργάνωσε διημερίδα με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών ως προς τις μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί, αλλά και αυτές που έχουν δρομολογηθεί, για την τουριστική, αγροτική και οικονομική ανάπτυξη του δήμου.

Την πρώτη ημέρα παρουσιάστηκαν ολοκληρωμένες εισηγήσεις, από εξειδικευμένους καθηγητές του Πανεπιστημίου Πειραιά, ενός γενικότερου σχεδιασμού για τη βιώσιμη ανάπτυξη του δήμου, την αγροτική οικονομία και την προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής. Στο πλαίσιο αυτό έγινε εκτενής παρουσίαση της μελέτης της πλατείας των Πηγών, του κέντρου της Σκάλας, καθώς και της πλατείας των Κροκεών.

Το Σάββατο παρουσιάστηκε αναλυτικά η μελέτη για το κτίριο Μπασουράκου, ενώ ο δήμαρχος Ευρώτα κ. Γιάννης Γρυπιώτης προέβη στην απονομή ενός αναμνηστικού βραβείου στον κ. Σανταμούρη, καθηγητή φυσικής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και στην κ. Καρλέση, υποψήφια διδάκτορα του τμήματος Φυσικής, για τη συμβολή τους στην ολοκλήρωση της μελέτης.