Στα Γιάννενα οι Μανιάτες για τα 101 χρόνια ελευθερίας

d. anatol. manis Giannena (8)

Τριήμερη προσκυνηματική επίσκεψη στα Ιωάννινα πραγματοποίησε αντιπροσωπεία του δήμου Ανατολικής Μάνης με επικεφαλής τους δημοτικούς συμβούλους κ.κ. Αντώνη Κουμεντάκο και Ελένη Δρακουλάκου, συμμετέχοντας στις εορταστικές εκδηλώσεις της 101ης επετείου απελευθέρωσης της πόλης.

Οι εκδηλώσεις έγιναν παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας και βουλευτής Λακωνίας κ. Αθανάσιος Δαβάκης.

Η αντιπροσωπεία μετέβη την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου στα οχυρά του Μπιζανίου, όπου πραγματοποιήθηκε, όπως πάντοτε, τοπογραφική και ιστορική ενημέρωση, εψάλη επιμνημόσυνη δέηση, έγινε κατάθεση στεφάνων στον Τύμβο Μπιζανομάχων και ακολούθησε επίσκεψη στην έκθεση φωτογραφιών από τις μάχες του πολέμου 1912-1913 στο πολιτιστικό κέντρο Μπιζανίου.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η επίσκεψη στην τοπική κοινότητα Μανωλασσιας στη θέση “Εικονίσματα”, όπου στα μνημεία των πεσόντων του ελληνικού στρατού και των εθελοντικών σωμάτων από όλη την Ελλάδα, την Κύπρο και των πεσόντων μανιατών έγινε εκδήλωση μνήμης, ενώ πραγματοποιήθηκε επίσκεψη και στο Αυγό.

Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν την Παρασκευή 21/2 με την Ομάδα Τέχνης και Πολιτισμού του Δ. Ανατολικής Μάνης, μετά τη δοξολογία στον ιερό μητροπολιτικό ναό Ιωαννίνων και την κατάθεση στεφάνου στο Ηρώο Μπιζανομάχων από τον πρόεδρο της δημοκρατίας, να συμμετέχει και να ανοίγει μάλιστα την παρέλαση των πολιτικών και στρατιωτικών τμημάτων.

d. anatol. manis Giannena 1d. anatol. manis Giannena 6d. anatol. manis Giannena 7d. anatol. manis Giannena 13d. anatol. manis Giannena 15d. anatol. manis Giannena 16d. anatol. manis Giannena 17d. anatol. manis Giannena 20