“Στα κάγκελα” για το ωράριο εργασίας οι ιδιωτικοί υπάλληλοι της Λακωνίας

Κάθετα αντίθετοι με την επιβολή της δεκάωρης εργασίας και την κατάργηση των υπερωριών δηλώνουν οι ιδιωτικοί υπάλληλοι της Λακωνίας μέσω του συλλόγου τους. Αυτό αποφάσισε ομόφωνα, πραγματοποιώντας συμβούλιο, το ΔΣ.

Το νομοσχέδιο “Ρύθμιση θεμάτων της αγοράς εργασίας” έχει εξαγριώσει τους εργαζομένους, οι οποίοι αντιτίθενται επίσης στην προσθήκη επιχειρήσεων και εργασιών στη λίστα που ήδη επιτρέπει την εργασία τις Κυριακές.

Ο σύλλογος καταγγέλλει εξάλλου πως επιχειρούνται νέα χτυπήματα στη συνδικαλιστική δράση, καθώς “τα κύρια σημεία για τα συνδικάτα που παρουσιάστηκαν στο υπουργικό συμβούλιο τον περασμένο Οκτώβριο αποτελούν έναν συνδυασμό απεργοκτόνων διατάξεων”. Εναντιώνεται ακόμη στο 40% προσωπικό στοιχειώδους ασφαλείας, “γιατί έτσι διασφαλίζεται η λειτουργία των επιχειρήσεων ακόμα κι αν οι εργαζόμενοι συμμετέχουν σε μια απεργία”.

Επιπλέον οι ιδιωτικοί υπάλληλοι του νομού λένε όχι στην προστιθέμενη διάταξη “που χτυπά και ουσιαστικά καταργεί τις γενικές συνελεύσεις ως ανώτερο όργανο των συνδικάτων” αλλά και στον “ανοιχτό μηχανισμό φακελώματος των συνδικαλισμένων, που είναι στη διάθεση του υπουργείου και της εργοδοσίας”.

Φέρνοντας σε πρώτο πλάνο την αδιαπραγμάτευτη απαίτηση για οκτώ ώρες εργασίας, οκτώ ώρες ανάπαυσης και οκτώ ελεύθερου χρόνου, ο σύλλογος ιδιωτικών υπαλλήλων Λακωνίας διαμηνύει πως θα απαντήσει οργανωμένα στο νομοσχέδιο όποτε αυτό έρθει.