Στα μονοπάτια της Νεάπολης οι ΕΟΣ Σπάρτης και Νοτιοανατολικής Λακωνίας

monopatia Neapolis

monopatia Neapolis

Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης πραγματοποιεί την Κυριακή 29 Νοεμβρίου, σε συνεργασία με τον αντίστοιχο της Νοτιοανατολικής Λακωνίας, ορεινή πεζοπορική εξόρμηση στα μονοπάτια της Νεάπολης, στη διαδρομή Φαρακλό – Παραδείσι (Αγία Αικατερίνη) – Κρανί – Δάσος Αριάς – Άγιος Νικόλαος.

Σκοπός της εξόρμησης είναι η επί τόπου παρατήρηση των επιπτώσεων των πρόσφατων πυρκαγιών και η ενίσχυση της ευαισθητοποίησης στην προστασία του περιβάλλοντος. Πρόσθετο ενδιαφέρον παρουσιάζει η φανταστική θέα σε Ελαφόνησο και Νεάπολη -καθώς πρόκειται για κορυφογραμμή-, και το πέρασμα από το αρχέγονο δάσος αριάς, φυσικό τοπίο το οποίο εξετάζεται να ενταχθεί στα διεθνή μνημεία παγκόσμιας φυσικής κληρονομιάς.

Η αναχώρηση θα γίνει στις 7.30′ το πρωί της Κυριακής με λεωφορείο από το κλειστό γυμναστήριο Σπάρτης για Σκάλα – Μολάους – Φαρακλό, απ’ όπου και η έναρξη της πορείας, που θα διαρκέσει περίπου τεσσερισήμισι ώρες και χαρακτηρίζεται μέτρια – δύσκολη (βαθμός δυσκολίας Β, Β+). Η επιστροφή στη Σπάρτη προβλέπεται ως τις 7.30′ το βράδυ.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στους συντονιστές της εξόρμησης Ντίνα Τυροβολά, τηλ. 6977285633 (για τα μέλη του ΕΟΣ Σπάρτης) και Χρήστο Παναγιωτόπουλο, 6973331520 (για τα μέλη του ΕΟΣ ΝΑ Λακωνίας), το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 24/11.