Στην Ιερά Μονή Σινά ο Μουσικός Σύνδεσμος “Πέτρος ο Πελοποννήσιος”

Mousikos Syndesmos Petros o Peloponnisios

Mousikos Syndesmos Petros o Peloponnisios

Ο Μουσικός Σύνδεσμος Λακωνίας «Πέτρος ο Πελοποννήσιος» κατόπιν προσκλήσεως από την ιερά σύναξη των πατέρων της ιεράς μονής του αγίου και θεοβαδίστου Σινά, θα συμμετέχει με τη χορωδία του στην πανήγυρη επ’ ονόματι της πολιούχου Αγίας Αικατερίνης, καλούμενος να ψάλει στο δεξιό αναλόγιο. Η ιερά μονή, ακολουθώντας το μη διορθωμένο ημερολόγιο κατά την τάξη του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, θα εορτάσει την Αγία Αικατερίνη την 8η Δεκεμβρίου.

Ο Σύνδεσμος, επιχειρώντας να αναμορφώσει την ψαλτική πράξη αιώνων σύμφωνα με την πατριαρχική παράδοση (πρωτοψάλτης, δυο–τρεις δομέστικοι, ένας–δυο ισοκράτες), δημιούργησε μια χορωδία που θα εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνο λειτουργικές ανάγκες και θα ερμηνεύει κλασσικά μέλη με αφετηρία τις συνθέσεις του διδασκάλου κυρ Πέτρου του Λαμπαδαρίου.

Τα μέλη της χορωδίας, υπό τον χοράρχη κ. Παναγιώτη Τζανάκο, εκπροσωπούν και τον ΟΦΕΛΠ (Όμιλος Φίλων Έργου Λαμπαδαρίου Πέτρου), καθότι είναι ιδρυτικά του μέλη και συνεχίζουν την προσπάθεια διαδικτυακής διάδοσης του εκκλησιαστικού έργου του διδασκάλου Πέτρου.