Στην Ιταλία βρέθηκε ο Εθελοντικός Πυροσβεστικός Σταθμός Δήμου Ευρώτα

ethelontes pyrosvestes Italia

Με τις καλύτερες εντυπώσεις επέστρεψε από την Ιταλία ο Εθελοντικός Πυροσβεστικός Σταθμός του Δήμου Ευρώτα, όπου συμμετείχε στην εκδήλωση για τη συμπλήρωση των 170 χρόνων από την ίδρυση του Εθελοντικού Σταθμού στο Μιράτε, βόρεια του Μιλάνου.

Η αποστολή συναντήθηκε με εθελοντές πυροσβέστες από την Ιταλία, τη Φινλανδία, τη Γερμανία, τη Γαλλία, ενώ είδε από κοντά ένα από τα οχήματα που βρέθηκε στο συμβάν της κατάρρευσης των δίδυμων πύργων στις ΗΠΑ.

Μαζί τους οι έλληνες πυροσβέστες έφεραν πλούσιο υλικό, εμπειρίες και γνώσεις. “Αισθανθήκαμε υπερηφάνεια και δικαίωση των προσπαθειών μας, όταν συνοδεύαμε την ελληνική σημαία στις δράσεις αυτής της εκδήλωσης” (…) “Χαρίσαμε φιλότιμο, ανιδιοτέλεια, διάθεση για προσφορά. Πήραμε γνώσεις εκπαίδευσης, οργάνωσης, επαγγελματισμού και όλα αυτά από ένα μόνο ταξίδι, από μία μόνο συνεύρεση με συναδέλφους”, δηλώνουν οι εθελοντές που βρέθηκαν στη γείτονα χώρα.

“Είστε από τους ελάχιστους που δικαιούνται αυτή την αναγνώριση, διότι εσείς προσφέρετε στην προστασία της ζωής και της περιουσίας, παραχωρώντας από τον προσωπικό σας χρόνο και χωρίς να χρεώνετε στο ελάχιστο την Πολιτεία…”, είναι μερικά από τα λόγια του διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γυθείου κ. Κωνσταντίνου Γραφάκου κατά την επιστροφή τους στον εθελοντικό σταθμό.