Στην Κοκκινόραχη το νέο Ειδικό Σχολείο Σπάρτης

Λίγες μέρες μετά την εξαγγελία του πρωθυπουργού για κατασκευή νέου Ειδικού Σχολείου στη Σπάρτη, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή η πρώτη συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής για τον έλεγχο καταλληλότητας και επιλογής οικοπέδου. Έγινε έτσι το πρώτο βήμα για την ανέγερση ενός σύγχρονου σχολείου για παιδιά με ειδικές μαθησιακές ανάγκες και ιδιαιτερότητες. Μιας υποδομής απολύτως απαραίτητης στον τόπο μας, αφού οι σχολικές απαιτήσεις καλύπτονται προσωρινά, με πρόχειρες λύσεις.

Στη Σπάρτη βρέθηκαν από τις “Κτιριακές Υποδομές ΑΕ” η πρόεδρος Ιωάννα Κοντούλη και η αρχιτέκτων μηχανικός Σοφία Μίχα ως μέλος της αρμόδιας επιτροπής. Την κ. Κοντούλη υποδέχθηκε στο γραφείο του ο δήμαρχος Βαγγέλης Βαλιώτης και ο βουλευτής Σταύρος Αραχωβίτης.

Στις κοινές δηλώσεις που ακολούθησαν αναφέρθηκε ξανά πως το νέο Ειδικό Σχολείο της Σπάρτης θα καλύπτει όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης (νηπιαγωγείο – δημοτικό – γυμνάσιο – λύκειο) και πως ο σχεδιασμός, η μελέτη και η υλοποίηση του έργου έχουν ήδη ξεκινήσει. Έγινε επίσης γνωστό πως έχει προταθεί οικοπεδική έκταση στην Κοκκινόραχη, ιδιοκτησία του νοσοκομείου Σπάρτης, το οποίο προτίθεται να την παραχωρήσει αφού θα χρησιμοποιηθεί για κοινωφελή σκοπό.

Ο δήμαρχος ευχαρίστησε τον βουλευτή για τη συνεργασία και τη βοήθειά του στην άμεση προώθηση του ζητήματος, την κ. Κοντούλη για την άμεση ανταπόκρισή της στο συγκεκριμένο θέμα, τον διοικητή του γενικού νοσοκομείου Λακωνίας κ. Σωτήρη Μπότσιο για τη θετική του απάντηση ως προς την αξιοποίηση του ακινήτου, τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας, τις διευθύντριες και τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων των Ειδικών Σχολείων και ιδιαίτερα τον π. Συμεών Παπαγεωργίου, πρόεδρο του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του ΕΕΕΕΚ Μυστρά, καθώς και όλους όσοι συμβάλλουν στην υλοποίηση του έργου.

Η κ. Κοντούλη τόνισε πως “όταν υπάρχει καλή συνεργασία της τοπικής κοινωνίας με τους εκλεγμένους άρχοντες και τους οργανισμούς, έρχεται ένα καλό αποτέλεσμα” και συμπλήρωσε ότι ένα αίτημα ετών γίνεται πραγματικότητα.

Ο κ. Αραχωβίτης στάθηκε στην “άμεση ανταπόκριση των κρατικών μηχανισμών, γεγονός που υποδηλώνει τον υψηλό βαθμό προτεραιότητας του έργου αυτού” και στην ωρίμανση κι άλλων έργων, που άμεσα θα ανακοινωθούν.

Περιχαρής για τη θετική έκβαση του όλου εγχειρήματος, ο κ. Βαλιώτης υποσχέθηκε ότι ο δήμος θα συνεχίσει τις προσπάθειες για την ανέγερση του 6ου δημοτικού σχολείου και 7ου νηπιαγωγείου, του 1ου νηπιαγωγείου Σπάρτης και την αναβάθμιση όλων των σχολικών κτιρίων.