Στην Κοκκινόραχη η 3η Γιορτή Σπόρων

giorti sporon

giorti sporon

Για τρίτη συνεχή χρονιά ο Περιβαλλοντικός Πολιτιστικός ‘Ομιλος Μάνης διοργανώνει τη “Γιορτή των Σπόρων”, με στόχο την ενημέρωση όλων για σημαντικά ζητήματα περιβάλλοντος και την έμπρακτη υποστήριξη στο δικαίωμα για ελευθερία στη συλλογή, διατήρηση και διάδοση των σπόρων.

Ο φετινός τόπος συνάντησης είναι το άλσος της Παναγίας της Γιάτρισσας στην Κοκκινόραχη (4ο χλμ από τη γέφυρα Ευρώτα στην ΕΟ Σπάρτης – Τρίπολης), την Κυριακή 16 Μαρτίου και ώρα 11.00′ το πρωί. Εκεί θα υπάρξουν συζητήσεις, ενημερώσεις, καθώς και ανταλλαγές και μοίρασμα μη υβριδικών σπόρων από ντόπιες παραδοσιακές ποικιλίες.

Τη φετινή εκδήλωση συνδιοργανώνουν ο ΠΕΡΙ.ΠΟΛ.Ο. ΜΑΝΗΣ σε συνεργασία με τον Αγροτικό Πολιτιστικό και Αθλητικό Σύλλογο Αφυσσού “Οι Διόσκουροι” και τον Εκπολιτιστικό και Εξωραϊστικό Σύλλογο Κοκκινόραχης “Ο Πάρνων.

Υποστηρίζουν και συμμετέχουν ο Φυσιολατρικός, Πολιστικός, Εξωραϊστικός, Εθελοντικός Σύλλογος “Γαία” Δυτικής Μάνης, το Δίκτυο Περιβαλλοντικής και Πολιτιστικής Προστασίας της Λακωνίας, το Πανελλαδικό Δίκτυο “Οικοκοινότητα”, η Εναλλακτική Κοινότητα “Πελίτι”, η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Re:Think Project, καλλιεργητές και παραγωγοί, καθώς και οι συλλογικότητες “Αγρόκτημα φυσικής και παραδοσιακής καλλιέργειας Φοίφα – Σποροφύλακες” (Μεσσηνία), “Αργοναύτες” (Πελοπόννησος – Λακωνία).

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα παρακάτω τηλέφωνα και e-mails: 6936538000, xpliotas@gmail.com (Χρήστος Πλειώτας, μέλος “Διόσκουροι”), 6940914495, 6977666428, voulantelali@yahoo.com (Βούλα Ντελαλή, πρόεδρος ΔΣ “Διόσκουροι”), 6948600301, parnon1983@yahoo.gr (Λάμπρος Παλαιοκώστας, πρόεδρος ΔΣ “Πάρνων”) και 6939361652, peripolomanis@gmail.com (Θαλής Λαδακάκος, πρόεδρος ΔΣ “ΠΕΡΙ.ΠΟΛ.Ο. Μάνης”).

Η γιορτή τελεί υπό την αιγίδα του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του δήμου Σπάρτης.