Στην Κρήτη για συναντήσεις βρέθηκε ο Σταύρος Αραχωβίτης

Στο Ηράκλειο πραγματοποίησε διήμερη επίσκεψη το σαββατοκύριακο 6 και 7 Αυγούστου ο Σταύρος Αραχωβίτης, βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ, γεωπόνος, συντονιστής της ΕΠΕΚΕ Αγροτικής Πολιτικής. Στο πλαίσιο της επίσκεψης αυτής είχε σειρά επαφών με φορείς και εκπροσώπους του αγροτικού κόσμου.

Το Σάββατο πραγματοποίησε επαφές με μέλη του αγροτικού τμήματος του ΣΥΡΙΖΑ και τον πρόεδρο των αποσταγματοποιών Στάθη Φραγκιαδάκη. Ακολούθησε συνέντευξη τύπου, και το απόγευμα της ίδιας ημέρας είχε συνάντηση με αγροτικούς συνεταιρισμούς.

Την Κυριακή παρέστη και απηύθυνε χαιρετισμό στη γενική συνέλευση των αποσταγματοποιών (καζανάρηδων) τσικουδιάς, ενώ το απόγευμα συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του ΓΕΩΤΕΕ και τον πρόεδρο και το ΔΣ του συλλόγου γεωπόνων.

Όπως τόνισε για το θέμα του παραδοσιακού προϊόντος μας, που είναι η τσικουδιά στην Κρήτη και το τσίπουρο στην ηπειρωτική μας χώρα, θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι να στηρίξει τον αμπελοοινικό τομέα και δη τους μικρούς και τους συνεταιρισμένους αμπελοκαλλιεργητές της χώρας μας, που αποτελούν ακόμη την πλατιά παραγωγική του βάση. “Στόχος είναι να προστατευτεί τόσο το εθνικό μας προϊόν όσο και ο παραγωγός, ο οποίος χρειάζεται περισσότερο από ποτέ στήριξη του εισοδήματός του”, σημειώνει ο βουλευτής.