Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης πραγματοποιεί, για τα μέλη του, κοινή εξόρμηση με τον αντίστοιχο των Mολάων και της Νοτιοανατολικής Λακωνίας, την Κυριακή 3 Μαρτίου, στη διαδρομή Τούμπαλι-Λάκκα Ζοργιάννη-Σταυρός-Μακρυά Λάκκα-Ριγκάνθι-Τούμπαλι (κυκλική διαδρομή).

Η διαδρομή είναι πολύ ενδιαφέρουσα, καθώς περιλαμβάνει κίνηση ανάμεσα σε δένδρα μαύρης πεύκης και κεφαλληνιακής ελάτης, στο νοτιότερο ελατόδασος της χερσαίας Ευρώπης. Οι συμμετέχοντες θα περπατήσουν ένα τμήμα του μονοπατιού που πρόσφατα έφερε στην επιφάνεια ο ΕΟΣ Mολάων και Νοτιοανατολικής Λακωνίας και αποτελούσε τον συνδετικό κρίκο μεταξύ Κρεμαστής/Πηλιούρων/Κυπαρισσίου. Ενδείκνυται και για αρχάριους με καλή φυσική κατάσταση.

Οι ώρες της μέτριας δυκολίας πορείας ξεπερνούν τις πέντε, ενώ απαραίτητα για τη συμμετοχή είναι η καλή φυσική κατάσταση και ο κατάλληλος για την εποχή και το υψόμετρο (500μ) ατομικός εξοπλισμός.

Αναχώρηση στις 7.30′ το πρωί της Κυριακής, με ΙΧ αυτοκίνητα, από το κλειστό γυμναστήριο Σπάρτης για Κρεμαστή.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής το αργότερο έως το απόγευμα της Παρασκευής στους συντονιστές της ανάβασης, κ.κ. Τάσο Κοκκονό (τηλ. 6977775682) και Ντίνα Τυροβολά (6977285633).