Στην Ολυμπιάδα Επιστημών τρεις Μολαΐτες μαθητές

mathites Lykeiou Molawn

mathites Lykeiou Molawn

Όπως αναφέρει σε συγχαρητήρια επιστολή του ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων Γενικού Λυκείου Μολάων, το Σάββατο 18 Ιανουαρίου έγινε στην Αθήνα ο πανελλήνιος μαθητικός διαγωνισμός Φυσικών Επιστημών για την επιλογή ομάδας που θα συμμετάσχει στη 12η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών – Euro 2014. Στο διαγωνισμό έλαβε μέρος μια τριμελής ομάδα από το Λύκειο Μολάων, έχοντας διακριθεί στον τοπικό διαγωνισμό, στον οποίο είχαν συμμετάσχει ομάδες από τα λύκεια του νομού Λακωνίας.

Οι ομάδες διαγωνίστηκαν πάνω σε πειραματικές δεξιότητες και πρακτικές που κατά γνωστικό αντικείμενο αναφέρονταν στις εργαστηριακές ασκήσεις φυσικής, χημείας και βιολογίας. Η διακριθείσα ομάδα του Λυκείου Μολάων, η οποία αποτελείται από τους μαθητές της β΄ τάξης Γεώργιο Αλειφέρη, Αδαμαντία Γραμματικάκη και Γεώργιο Κουσούλη μάς έκανε όλους περήφανους, αφού κατάφερε να πάρει την πρώτη θέση ισοβαθμώντας με τη σχολή Μωραΐτη.

“Να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά στη δεκαετή ιστορία του διαγωνισμού ένα περιφερειακό σχολείο και μάλιστα δημόσιο πέτυχε να κατακτήσει την πρώτη θέση”, υπογραμμίζει ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων, εκφράζοντας παράλληλα θερμά συγχαρητήρια στους τρεις μαθητές, αλλά και στον υπεύθυνο καθηγητή κ. Παναγιώτη Καραστατίδη για την τόσο σημαντική πρωτιά.